Haansberg Rijen

meer info over Haansberg:
wijs in menu boven aan: "Bedrijventerreinen" - "Haansberg Rijen" - en maak een keuze uit de onderwerpen)

 

Bedrijventerrein Haansberg en Paarse strook.

Het bedrijventerrein de Haansberg ligt aan de Oude Rijksweg ten zuidoosten van de kern Rijen. Er is een snelle ontsluiting aan de Oude Rijksweg via A58 en A27. Daarnaast sluit het bedrijventerrein aan op het spoor en het station is op loopafstand van het bedrijventerrein.

In totaal is het bedrijventerrein de Haansberg 90 hectare groot. Op het bedrijventerrein zijn een 100-tal bedrijven gevestigd met een grote mate van diversiteit in soort activiteit en grootte. De diversiteit aan bedrijven, de infrastructuur en het voorzieningenniveau maakt van bedrijventerrein de Haansberg en Paarse strook een plaats waar het goed zaken doen is.

De ondernemers op het bedrijventerrein hebben zich georganiseerd in een vereniging, deel uitmakend van het GRIC. 70% van de ondernemers is lid van deze bloeiende vereniging.

De vereniging heeft als doel:

  • gezamenlijke belangen te behartigen van de ondernemers richting de gemeente en/of andere instanties,
  • de onderlinge betrokkenheid / samenwerking te bevorderen ( te netwerken) en
  • om zorg te dragen voor een veilig, goed onderhouden bedrijventerrein.


De vereniging organiseert gedurende een jaar diverse bijeenkomsten en activiteiten met de ondernemers. Tijdens de bijeenkomsten worden de ondernemers geinformeerd over ontwikkelingen op en rond het bedrijventerrein en over activiteiten van (een van) haar leden. Daarnaast dienen de bijeenkomsten om elkaar, in een gezellige sfeer, beter te leren kennen en waar mogelijk samenwerkingen te zoeken/te creëren. 
Voor verdere informatie: haansberg@gric.nl


 

De vier speerpunten en ambities op een rijtje

1. Goede bereikbaarheid

Rijksweg N282, ontwikkeling verbreding, ruimte voor voetgangers/fietsers, ontwikkeling spoorzone, Europalaan verkeersdrukte, openbaar vervoer, verlichting van de wegen.

2. Schoon en groene uitstraling

Schone prullenbakken (eventueel gesponsord?), opruimen van zwerfafval, onderhoud van groen en grijs, introductie van de app Buiten Beter, overleg met de BOR. Duidelijke bewegwijzering (gemeente).

3. Gecontroleerde veiligheid

Centraal melden van vernielingen en inbraken, dit communiceren met de leden, informatie delen, duidelijke bewegwijzering (gemeente), ontwikkeling van slimme beveiliging (nieuwe mogelijkheden met glasvezel).

4. Nieuwe technologie

Realisatie glasvezel op het industrieterrein, keurmerk Veilig Ondernemen.

Mist u iets, meld het ons via haansberg@gric.nl

Commissie Haansberg

 

Daarom lid worden van GRIC

Waarom zou u lid worden van een ondernemersvereniging? In ondernemersland is de afgelopen jaren zeer veel veranderd. Ondernemers zijn zoekende naar “hoe kan het beter?”. Samenwerken is een steeds vaker gehoord woord. Door samen te werken met andere bedrijven vergroot u uw mogelijkheden als ondernemer en bent u in staat een beter product of dienst te leveren. De eisen die afnemers stellen worden steeds hoger; door contact te leggen met ondernemers, met een andere discipline bijvoorbeeld, kunt u sneller aan die eisen voldoen.

Het GRIC (Gilze-Rijens Industrieel Contact) biedt u een platform om collega-ondernemers te ontmoeten in een ontspannen sfeer. De diversiteit van de leden (ruim 240 bedrijven zijn lid) van het GRIC is erg groot. Ondernemers hebben elkaar nodig! Laat uw stem horen en meld u aan. www.gric.nl

Bert Wagemakers, voorzitter GRIC