Week van de Duurzaamheid 2019

Week van de Duurzaamheid 2019

6 t/m 13 oktober 2019


1569998965PAN6lZE77veJxiSd

publicatie 2019 Weekblad Gilze en Rijen


De gemeente Gilze en Rijen wil dat we in 2050 80% tot 90% minder kooldioxide uitstoten. Kooldioxide komt vrij als inwoners en bedrijven stroom en gas gebruiken en door uitstoot van gassen door het verkeer. Kooldioxide is een broeikasgas en draagt bij aan de klimaatveranderingen zoals opwarming van de aarde. Om dat doel te bereiken zijn we op zoek naar u! We bereiken alleen ons doel als we Samen Bewust stappen nemen.


Het bruist in onze gemeente van duurzame initiatieven en ideeën. Het zijn er zoveel, dat we niet één Dag van de Duurzaamheid hebben georganiseerd, maar één Week van de Duurzaamheid! Deze hele week staat bol van leuke, leerzame en duurzame activiteiten en projecten. Wat we deze week allemaal gaan doen leest u hier.

06-10-2019 Fietsommetje Duurzaamheid

Wat?

Fietsommetje Duurzaamheid georganiseerd door Natuur- en Landschapsvereniging Gilze Rijen (NLGR), Energie Gilze Rijen (EGR) en de Zuidelijke Land- en TuinbouwOrganisatie (ZLTO) hebben samen een ‘Fietsommetje Duurzaamheid’ door alle vier de kernen van de gemeente gemaakt. Deze fietstocht van ongeveer 30 km brengt u langs verschillende duurzame initiatieven en gebouwen in Gilze, Rijen, Hulten en Molenschot. Een aantal van deze duurzame locaties stelt tussen 10.30 uur en 17.00 uur hun deuren open, zodat u ook eens binnen een kijkje kunt nemen. U kunt de fietsroute beginnen vanaf elke gewenste locatie en tijdstip.


Hoe laat?

De hele dag


Waar?

Door alle vier de kernen van de gemeente (Gilze, Rijen, Hulten en Molenschot)

08-10-2019 Cleanup lunchwandeling voor bedrijven

Wat?

ABG Clean-Up voor alle bedrijven in de gemeenten. Werkt u in onze gemeente? Doe dan op dinsdag 8 oktober tijdens uw lunchwandeling mee met Gilze en Rijen Clean-up! Op dinsdag 8 oktober, tijdens de Week van de Duurzaamheid, organiseert de gemeente Gilze en Rijen een Clean-up.

We nemen tijdens onze lunchwandeling een grijper en zakken mee en ruimen het zwerfafval op dat we tegenkomen. Werkt u ook in Gilze, Rijen, Hulten of Molenschot? Doe dan samen met uw collega’s mee met deze ‘clean-up’. Wij zorgen voor grijpers en zakken. Meld u voor 1 oktober aan viadeze link. Wij nemen dan contact met u op. Hebt u nog vragen over deze actie? Bel dan met ons klantcontactcentrum via 14 0161.

Samen zetten we ons in voor een schone omgeving zonder zwerfafval!


Wanneer?

Dinsdag 8 oktober


Waar?

Gemeenten Alphen-Chaam, Baarle-Nassau en Gilze en Rijen