Agenda >>

4 september 2018

Bestuursvergadering

7 september 2018

Golf & BBQ

20 september 2018

Ondernemersbijeenkomst Gemeentehuis - Meet Stella!

2 oktober 2018

Bestuursvergadering

> meer agenda

© 2018 www.ouwelandontwerp.nl
technische realisatie: www.klik3.nl

Nieuws

Amalthea "led" op licht

Datum: 4-07-2017

Geitenkaasspecialiteitenbedrijf Amalthea in Rijen is actief bezig met het verduurzamen van de verlichting in het bedrijf. Energieke Regio helpt Amalthea hier bij. Waarom? Het is beter voor het milieu, de werkomgeving van de medewerkers en niet onbelangrijk, het is ook beter voor de portemonnee.

Marcus Peters, Manager Operations bij Amalthea vertelt vol passie dat Amalthea een geitenkaasspecialiteitenbedrijf is dat van diverse soorten melk geitenkaas maakt. Naast het kantoor in Rijen heeft Amalthea aansluitend een grote productieruimte waarin het kaasproductieproces plaatsvindt. Deze productieruimte is bijna 24 uur per dag en 6 dagen per week verlicht. De lampen maken dus nogal wat lichturen, aldus Marcus.

Even kennismaken
Energieke Regio helpt onafhankelijk bedrijven, maatschappelijke organisaties, verenigingen van eigenaars en woningbouwcoöperaties bij het verduurzamen van hun gebouwen. Energieke Regio betrekt hierbij onafhankelijk de maatschappelijk- financiële- en comfortaspecten.

Advisering
Een adviseur van Energieke Regio heeft samen met Marcus de mogelijkheden voor verduurzaming bekeken. Op het gebied van de verlichting in het bedrijf valt winst te behalen. TL-balken zijn namelijk niet duurzaam. Maar wat dan wel is de vraag van Marcus. De adviseur van Energieke Regio adviseert aan om de TL-balken te vervangen door led verlichting. Samen bekijken ze de mogelijkheden. Zo zijn er verschillende kleuren led verlichting. Naast de verschillende kleuren led verlichting adviseert Energieke Regio onafhankelijk aan Marcus over bij wie je de led verlichting kan aanschaffen, wat de investering is, hoe snel je deze kan terug verdienen en wat het rendement is. Oftewel er worden appels met appels vergeleken.

De smaak te pakken
Hoe langer de adviseur, Marcus inlicht over de mogelijkheden van het verduurzamen van het bedrijf, hoe enthousiaster Marcus wordt. Het duurt dan ook niet lang voordat alle verlichting in de productieruimte is vervangen door duurzame led verlichting. Maar niet alleen in de productieruimte, ook deels op het kantoor is de verlichting duurzaam.

Wat heeft het ons gebracht?
Wat levert dit nu precies op? Bij deze vraag vertelt Marcus enthousiast dat het aanpassen van de verlichting een besparing oplevert van maar liefst 50%! Met een gemiddelde terugverdientijd van 3 jaar. ‘Een dergelijke grote besparing in zo’n korte tijd’ hadden we niet gedacht geeft Marcus aan. We hebben de smaak te pakken en willen ook op andere manieren het bedrijf verder verduurzamen. Bij Amalthea gebruiken we nu al het water uit de melk voor warmte uitwisseling en voor de eerste fase van de reiniging van de installaties. Daarnaast hebben we voor de koeling energiezuinige condensors op het dak, net als een economizer op de stoomketel. In de nabije toekomst geeft Marcus aan nog verder te willen gaan in energiebesparende maatregelen, dit door nog meer warmte-uitwisseling en waterbesparende maatregelen te treffen. Ook in deze verduurzaming ondersteunt Energieke Regio ons.

Overtuigd!
Wij zijn overtuigd! Amalthea ging u voor. Wilt u met uw bedrijf ook duurzamer aan de slag en wilt u hier onafhankelijk advies in? Neem dan contact op met een van de onafhankelijke adviseurs van Energieke Regio en maak een vrijblijvende afspraak. Telefoonnummer: 0187-603918.

> klik hier om terug te keren