Agenda >>

4 september 2018

Bestuursvergadering

7 september 2018

Golf & BBQ

20 september 2018

Ondernemersbijeenkomst Gemeentehuis - Meet Stella!

2 oktober 2018

Bestuursvergadering

> meer agenda

© 2018 www.ouwelandontwerp.nl
technische realisatie: www.klik3.nl

Nieuws

Topdrukte Captains Dinner GRIC

Datum: 11-01-2018

Dinsdag 9 januari 2018 vond het jaarlijkse Captains Dinner van ondernemersvereniging GRIC plaats. Dit keer in De Hooikar in Gilze en met 200 deelnemers van 100 verschillende bedrijven uit onze gemeente. Geen wonder dat ook de gemeente goed vertegenwoordigd was, want dit was wederom een netwerkbijeenkomst bij uitstek.

 

 

Wat is een Captains Dinner eigenlijk?

Het Captains Dinner stamt uit de tijd van de Engelse handelscompagnieën en de Nederlandse VOC. Zeelieden waren langdurig op reis en in de vochtige scheepsruimen zou voedsel snel beschimmelen en bederven. De gewone bemanning leefde dan ook voornamelijk op rantsoenen van scheepsbeschuit, peulvruchten en spekvet. De kapitein kon het zich echter veroorloven om wat luxere, maar goed houdbare, gezouten mager spek, mosterd en ingemaakt 'tafelzuur' mee op reis te nemen. Dit waren de onderdelen van een smakelijk 'Captains Dinner'. Eendachtig die traditie serveert het GRIC steevast smakelijke Hollandse stamppotten op haar bijeenkomst.

 

 

 

 

 

Secretariaatswisseling:

 

Anouk Jansen volgt Marty Roovers op

Zes jaar geleden werd Marty ingehuurd om de ondernemersvereniging te professionaliseren. Sinds die tijd is er veel veranderd en is het GRIC uitgegroeid tot een actieve en bloeiende vereniging met meer dan 230 leden. In 2017 werd er maandelijks een activiteit georganiseerd met een totale deelname van 1.000 personen. Marty heeft daarin een belangrijke rol gespeeld en dus werd ze uitbundig bedankt door bestuur en leden. Marty blijft overigens betrokken bij het GRIC, maar dan als lid. Er ligt nu een aardige uitdaging voor Anouk om het secretariaat over te nemen, maar gelukkig heeft zij zich de afgelopen maanden goed kunnen inwerken. Dat gaat dus zeker goedkomen.

 

De plannen voor 2018 en de gemeenteraadsverkiezingen

Ook voor 2018 staan er weer tal van activiteiten op het programma. Dit jaar vinden er echter ook gemeenteraadsverkiezingen plaats, die gevolgen kunnen hebben voor het ondernemersklimaat. Zodra het nieuwe collegeprogramma voor de komende vier jaar bekend is wil het GRIC-bestuur samen met haar leden in gesprek gaan met het nieuwe college over wat de plannen voor ondernemend Gilze en Rijen gaan betekenen. Wil je meer weten over de geplande activiteiten? Lees dan verder op www.gric.nl.

Eén van de aanwezigen was Marian Lankhorst van Drukkerij Lankhorst uit Rijen. Zij is al jarenlang lid en merkt dat de bijeenkomsten enorm goed en steeds drukker bezocht worden. Vooral de sociale contacten, het ‘meedoen in het dorp’, is voor haar een belangrijke reden om (actief) lid te blijven. En het feit dat de bijeenkomsten altijd goed georganiseerd zijn.

Ook deelnemen?

De volgende bijeenkomst staat gepland op zaterdagavond 27 januari. Dan gaan we naar NAC, waar we een presentatie van technisch directeur Hans Smulders, een buffet en een businessticket krijgen voor de wedstrijd tegen VVV Venlo. Meld je snel aan als lid om te kunnen deelnemen. Elke ondernemer uit onze gemeente, groot of klein, kan lid worden van het GRIC. Ons motto: informeren, verbinden & inspireren: samen is meer dan alleen.

 

 

> klik hier om terug te keren