Agenda >>

3 juli 2018

Bestuursvergadering

4 september 2018

Bestuursvergadering

7 september 2018

Golfmiddag

20 september 2018

Ondernemersbijeenkomst Gemeentehuis

> meer agenda

© 2018 www.ouwelandontwerp.nl
technische realisatie: www.klik3.nl

Nieuws

Ontbijtsessie Energieke Regio

Datum: 15-02-2018

Op woensdag 7 februari jl. spraken, na een introductie door wethouder Ariane Zwarts, een bevlogen Wil Hermens en gepassioneerde Krijn Ratsma de deelnemers aan deze GRIC ontbijtsessie toe. Het doel van de ontbijtsessie: ondernemers bewust maken van de voordelen van een duurzame samenleving en hoe zij hier concreet in hun eigen onderneming mee aan de slag kunnen. Energieke Regio ondersteunt hierin en geeft onafhankelijk advies.

Wat is Energieke Regio?

Energieke Regio is een stichting die bedrijven, maatschappelijke organisaties, verenigingen van eigenaren en woningbouwcorporaties ondersteunt en advies geeft bij het verduurzamen van hun gebouwen. Dit advies wordt zoveel mogelijk door lokale en regionale adviseurs gedaan. Zij worden begeleid door de stichting. Local-for-Local met landelijke ondersteuning en borging.


Eerst zien, dan geloven!

Voor veel gebouweigenaren geldt terecht het motto 'eerst zien, dan geloven'. Daarom laten de deskundige en onafhankelijke adviseurs van Energieke Regio via een laagdrempelig, praktisch adviestraject zien, dat vergaande energiebesparing eenvoudig te realiseren is en zeker lucratief kan zijn. Wie wil er nu geen energie besparen?


Samen Bewust

Samen Bewust is het beeldmerk dat de gemeente Gilze en Rijen gebruikt voor alle initiatieven op het gebied van duurzaamheid. Samen Bewust wil de inwoners en bedrijven bewust maken van, informeren over en betrekken bij het realiseren van een duurzame samenleving. Om dit te bereiken wordt dit jaar, in de Week van de Duurzaamheid, de MVO-prijs Gilze en Rijen uitgereikt. Binnenkort kunt u  hier meer informatie over verwachten!


Samen aan de slag

Er zijn in Gilze en Rijen al 16 bedrijven die deelnemen aan Energieke Regio, zoals bijv. Axon Digital Design uit Gilze, Bouwbedrijf Vermeulen uit Rijen en Hendrickx Grondwerken uit Molenschot. Sluit u ook aan? Een duurzame samenleving bereiken we tenslotte alleen door Samen Bewust stappen te nemen. Wilt u deelnemen of meer informatie over Energieke Regio Gilze en Rijen? Bekijk dan de website www.energiekeregio.nl of neem contact op met:

•Wil Hermens namens Stichting Energieke Regio: (06) 52 33 05 19 of wil@workin.nl

•Mark Verhoeven van GRIC: (06) 51 71 06 82 of mark.verhoeven@axon.tv

•Marc van Dongen van gemeente Gilze en Rijen: 06 53 51 90 60 of marcvandongen@abg.nl

 

> klik hier om terug te keren