Agenda >>

4 september 2018

Bestuursvergadering

7 september 2018

Golf & BBQ

20 september 2018

Ondernemersbijeenkomst Gemeentehuis - Meet Stella!

2 oktober 2018

Bestuursvergadering

> meer agenda

© 2018 www.ouwelandontwerp.nl
technische realisatie: www.klik3.nl

Nieuws

Van der Avoird Trayplant uitgeroepen tot Agrarisch Ondernemer 2018!

Datum: 30-03-2018

GRIC-lid Van der Avoird Trayplant is donderdag 29 maart uitgeroepen tot Agrarisch Ondernemer van het Jaar 2018, de meest prestigieuze ondernemersprijs in de agrarische sector. Naast de juryprijs won Van der Avoird Trayplant ook de publieksprijs.

Juryrapport
In het juryrapport wordt Van der Avoird omschreven als de machinekamer van fruitteelt. Van der Avoird Trayplant is een prachtige loot aan Uitgangsmateriaal NL. Van der Avoird heeft in 15 jaar een bloeiend bedrijf in kweekmateriaal voor framboos en aardbei opgezet. Hij behoort tot de marktleiders in Europa.

Hij ontwikkelde een eigen techniek om framboos en aardbei via trayplanten te vermeerderen. Het betekent een enorme efficiencyslag. Hij heeft licenties voor vermeerdering van toonaangevende rassen. Peter van der Avoird is dé ondernemer op het bedrijf, maar hij betrekt zijn mensen er nadrukkelijk bij. In zijn opzet vormen gemotiveerde mensen de pijler van het bedrijf. Het bedrijfsresultaat is een teamresultaat. Ook in de omgeving hecht hij aan een license to produce.

Van der Avoird Trayplant is innovatief, en een voorloper op terrein van bedrijfsvoering. De financiële kengetallen klinken als een klok. In de opzet tellen lessen uit een mislukt Spaans avontuur. Hij ziet nog volop kansen voor de toekomst, maar stapt daar pas in als zijn team er klaar voor is.

Publieksprijs
In de ogen van het publiek was Van der Avoird eveneens de terechte winnaar. Hij ging er eerder op de dag ook al vandoor met de publieksprijs.

> klik hier om terug te keren