Agenda >>

27 februari 2019

Algemene Ledenvergadering

6 april 2019

Jubileum 70 jaar

17 april 2019

Ontbijtsessie

28 juni 2019

Tweedaagse excursie Eifel

> meer agenda

© 2019 www.ouwelandontwerp.nl
technische realisatie: www.klik3.nl

Nieuws

Capi Europe | Potten met persoonlijkheid

Datum: 20-04-2018

Op donderdag 12 april 2018 waren we, voor de jaarlijkse bijeenkomst voor de leden van VOCD en GRIC, met maar liefst 90 personen te gast bij Capi Europe in Tilburg. Capi Europe ontwerpt en produceert potten met persoonlijkheid. Voor binnen en buiten, voor huis, tuin en terras. In 1997 richtte Toine van de Ven het bedrijf op. Een enthousiaste en zeer bevlogen ondernemer. Van een eenmanszaak in betonnen en gietijzeren beelden, groeide Capi uit naar een wereldspeler met als laatste hoogtepunt een gloednieuw bedrijfspand.

We werden hartelijk ontvangen waarna een rondleiding door het nieuwe pand volgde. Dit pand is werkelijk een pareltje. Gigantisch, strak ingericht en op de groei gebouwd. Vooral de 2000 m2 grote show­room is een ware eyecatcher. Hier vind je onder meer een dakterras, een Chinees prieel en een theater waarin het meubilair van de Tilburgse bioscoop Midi een tweede leven kreeg. Na de rondleiding volgde een drankje in de showroom waarna eigenaar Toine van de Ven ons in een presentatie meenam in zijn manier van bedrijfsvoering.

In en rond het pand is veel aandacht voor duurzaamheid. In het pand wordt de warmte die vrijkomt van de robots hergebruikt. Buiten worden er bomen geplant en er komen schapen om het gras kort te houden. De stroom wordt op­gewekt door zonnepanelen. Mensen denken dat plastic en duurzaamheid niet samengaan, maar daar is Toine het absoluut niet mee eens. Ze hebben niet voor niets een oranje logo: er wordt vanuit Nederland gewerkt om onnodige transportkosten te vermijden, voor de Capi Made in Holland collectie gebruiken ze recyclebaar materiaal, en ze zijn het enige bedrijf ter wereld met een nationale, eigen en unieke manier van rotatiegieten. Zo besparen ze ruim 80% energie tijdens de productie. Een productie waar maar liefst 1250 potten per dag op  6 robots gemaakt worden. Capi is bovendien een mooi voorbeeld van reshoring. Toine haalt steeds meer pro­ductie terug uit Azië. Dat is goed voor de werkgelegenheid en vermijdt onnodige transportkosten.

Na afloop wisselden de ondernemers in de showroom onderling ervaringen uit onder het genot van een hapje en drankje. We kijken terug op een zeer geslaagd bezoek, bedanken VOCD hartelijk voor de organisatie en natuurlijk Capi Europe voor de gastvrijheid.

> klik hier om terug te keren