Agenda >>

28 juni 2019

Tweedaagse excursie Eifel

30 augustus 2019

Golf&BBQ

19 september 2019

Ondernemersbijeenkomst Gemeentehuis

25 september 2019

Ontbijtsessie

> meer agenda

© 2019 www.ouwelandontwerp.nl
technische realisatie: www.klik3.nl

Nieuws

16e Bedrijven-Bezoeken-Bedrijvendag

Datum: 12-11-2018

Afgelopen vrijdag, 9 november, stonden drie, terecht trotse, GRIC-leden klaar om ons een kijkje achter de schermen te geven. Verdeeld over drie groepen verzamelden meer dan 100 ondernemers zich om 14.00 uur bij drie Rijense GRIC-leden: Kin Pompentechniek, ADS Expo en Newasco. De bezoeken waren door de organiserende bedrijven tot in de puntjes voorbereid en geweldig verzorgd.

Film: Frank Hermens Concept.Creation.Motion
Fotos bedrijven: XziXzi Fotografie

Wil Eelants en Raymond Snoeren leidden de deelnemers bij ADS Expo rond. ADS Expo is al meer dan 30 jaar actief op het gebied van standbouw en winkelinrichting. Ze produceren met hun team alles in eigen beheer. Het complete traject, van tekening, productie en opbouw op locatie kan verzorgd worden. De nieuwste technieken worden hier desgewenst bij ingezet. We hebben hiervan prachtige voorbeelden gezien. Door gebruik van door henzelf ontwikkelde, aluminium profielen en panelen met magneetbevestiging kunnen de producten in een korte tijd op- en afgebouwd worden.

Bij Kin Pompentechniek werden we ontvangen door Rob Kouvelt en Rob Jordans. Opgericht in 1981 door Bernard Kin is dit bedrijf groot geworden als pompenleverancier voor vloeistoftransport. Om niet te afhankelijk te worden van één markt is in 2017 Corode Pompen overgenomen, pompen die speciaal geschikt zijn om chemische stoffen te filtreren. Om de diversiteit te vergroten is Alcatraz Interlocks ingelijfd. Zij produceren industriële sloten voor vergrendeling van installaties waarmee menselijke fouten voorkomen kunnen worden. Met dit systeem is men namelijk gedwongen om een vaste volgorde in het proces aan te houden d.m.v. een mechanisch gecodeerde, fysieke, sleuteloverdracht.

Thea de Looff-Soons en haar broer Leo van Newasco stonden, samen met Annie en Frans van Loon, klaar om ons door hun familiebedrijf rond te leiden. Opgericht in 1943 en inmiddels uitgegroeid tot een moderne wasserij, verzorgen zij wasgoed voor zorginstellingen, hotels, bedrijven en overheid. Het was indrukwekkend om te zien hoe immense wasmachines en dito -drogers er in no-time grote hoeveelheden was door draaiden. Ondanks een grote mate van automatisering bleken er echter toch nog veel handen nodig om alles schoon en strak gestreken terug naar de klant te sturen.

Het blijft bijzonder om bij collega-ondernemers in de “keuken” te mogen kijken en te zien hoe enthousiast en trots zij en hun teams over hun bedrijf vertellen. We bedanken onze drie leden dan ook hartelijk voor het openstellen van hun deuren!

Om 17.00 uur verzamelden de deelnemers zich bij De Chinese Muur om na te praten over de bezoeken, te netwerken en gewoon even bij te praten onder het genot van een hapje en drankje. Rond 20.00 uur werd deze, wederom succesvolle 16e editie van de GRIC Bedrijven-bezoeken-bedrijvendag afgesloten.

> klik hier om terug te keren