Agenda >>

28 juni 2019

Tweedaagse excursie Eifel

30 augustus 2019

Golf&BBQ

19 september 2019

Ondernemersbijeenkomst Gemeentehuis

25 september 2019

Ontbijtsessie

> meer agenda

© 2019 www.ouwelandontwerp.nl
technische realisatie: www.klik3.nl

Nieuws

Ontbijtsessie Aandachtig Leiderschap 21 november

Datum: 22-11-2018

‘Aandachtig Leiderschap, betekent onderscheiden en verbinden, van managers en professionals, door vragen te stellen.’ – Jaap Boonstra. Dit is een van de citaten waaruit de deelnemers, aan het einde van de ontbijtsessie , een keuze moesten maken.

De start van de ontbijtsessie was het persoonlijke verhaal van spreker Kees Hooft (FeedForward). Aansluitend stelde hij vragen over zijn verhaal om te demonstreren dat aandachtig luisteren soms niet zo eenvoudig is als het lijkt.

Een van de perspectieven van waaruit Aandachtig Leiderschap vandaag besproken werd was communicatie. Hierin spelen bewust aandacht geven, luisteren op niveau en de dialoog een rol.

Een tweede perspectief, jouw geloofwaardigheid, is onder te verdelen in vier kernen: integriteit, intenties, capaciteiten en resultaten. Het verhogen van de geloofwaardigheid werd voor deze kernen besproken.

Het geheim van overtuigingskracht, een derde perspectief, werd met een oefening behandeld, naar voorbeeld van P. van Goethem (IJs verkopen aan Eskimo’s). Iedere deelnemer kreeg een kaart waarop 3 leiderschapsstijlen stonden: Autoriteit, Vriend en Voorbeeld. Met deze kaart ging men de zaal rond om door de mededeelnemers een spontane indruk van jezelf te laten aanstrepen, meerdere keuzes waren mogelijk. Dit gaf soms verrassende inzichten! Hierna besprak Kees de specifieke kenmerken van de drie stijlen.

Dat groei hierin mogelijk en belangrijk is onderstreepte Kees door ons op het hart te drukken altijd te blijven zoeken naar mogelijkheden om te investeren in ontwikkeling van anderen, lering te trekken uit je fouten, deze leermomenten te delen en je rol als mentor voor jong talent te pakken.

De sessie werd afgesloten met een laatste oefening. Iedereen ontving zes citaten, moest er één uitkiezen en daarna met een ander in gesprek gaan over deze keuze. De keuzes werden plenair gedeeld en door Kees toegelicht.

Onder het genot van een koffie, cappuccino of thee werd daarna onderling nog wat nagepraat over deze interessante bijeenkomst met vele interacties.

> klik hier om terug te keren