decor

Bedrijventerreinen

Broekakkers en Broekakkers-Zuid

De bedrijventerreinen Broekakkers en Broekakkers-Zuid liggen ten oosten van de plaats Gilze en zeer centraal in Noord-Brabant. De snelweg A58, waaraan de terreinen grenzen, zorgt voor een perfecte ontsluiting. De A58 verbindt Rotterdam (Randstad) direct met het Ruhrgebied en Limburg.

De bedrijventerreinen zijn samen ruim 50 hectare groot. Zo’n 60 bedrijven, met elk een eigen identiteit, hebben zich hier gevestigd. Een veelvoud aan diensten en producten wordt aangeboden. Deze diversiteit aan bedrijven, de infrastructuur en de lokale arbeidsmoraal, maken Broekakkers tot de ideale vestigingsplaats.

De ondernemers op het bedrijventerrein hebben zich georganiseerd in een vereniging:

Gilze Rijens Industrieel Contact (GRIC); deze vereniging omvat ondernemers uit de gemeente Gilze en Rijen en leden van alle industrieterreinen van Gilze, Rijen, Hulten en Molenschot.

Deze vereniging heeft als doel het behartigen van gezamenlijke belangen van de ondernemers richting de gemeente en/of andere instanties, het bevorderen van de onderlinge betrokkenheid / samenwerking (netwerken) en zorg te dragen voor een veilig, goed onderhouden bedrijventerrein.

Broekakkers heeft een eigen bestuur, dat tevens vertegenwoordigd is in het GRIC. Het bestuur van Broekakkers wil de spreekbuis zijn namens de leden op Broekakkers en lokale zaken behartigen. Zo is er collectief geïnvesteerd in camerabeveiliging voor en door de leden.

GRIC organiseert gedurende het jaar diverse bijeenkomsten en activiteiten voor de ondernemers. Tijdens de bijeenkomsten worden de ondernemers geïnformeerd over ontwikkelingen op en rond het bedrijventerrein en over activiteiten van haar leden. Maar ook nieuwe ontwikkelingen in de markt en algemene zaken worden behandeld. Daarnaast dienen de bijeenkomsten om elkaar, in een gezellige sfeer, beter te leren kennen en waar mogelijk samenwerkingen te zoeken/te creëren.

Voor verdere informatie en zaken aangaande Broekakkers en Broekakkers-Zuid, kunt u contact opnemen via broekakkers@gric.nl.