17-04-19 | Ontbijtsessie Veiligheid: ondermijning & cybercrime

Ontbijtsessie Veiligheid: Ondermijning & Cybercrime

Datum: 19-04-2019


Burgemeester Boelhouwer opende op woensdag 17 april deze ontbijtsessie met een gepassioneerde oproep om vooral melding te doen van mogelijke verdachte situaties die je mogelijk als ondernemer in je omgeving tegen kan komen.


Na een heerlijk ontbijt bij café-eeterij 't Vermaeck opende burgemeester Boelhouwer deze ontbijtsessie. Hij gaf voorbeelden uit onze eigen gemeente en informeerde de aanwezigen over de mogelijke gevolgen van ondermijnende criminaliteit. Het probleem is niet alleen de (drugs-)criminaliteit. Het geld wat hiermee verdiend wordt, wordt ingezet in allerlei andere ondernemingen waardoor de grens tussen boven- en onderwereld vervaagt. Hij benadrukte dan ook het belang van melding doen van verdachte situaties.


Mathijs Labee (wijkagent) en Ruud van den Bosch (adviseur veiligheid ABG organisatie) vertelden daarna over de verschijningsvormen van ondermijning, de signalen waar we op moeten letten, hoe er barrieres opgeworpen kunnen worden, de gevolgen, wat de politie en gemeente kan betekenen en hoe jij als ondernemer je steentje bij kan dragen om veel ellende te voorkomen. Als het te mooi voelt om waar te zijn ...Tot slot introduceerde Rosalynn Schippers (Schippers IT) ons in de wereld van cybercrime. De onderwerpen historie, preventie en wat als het toch fout gaat passeerden de revue.


Meld vermoedens of verdachte situaties!

Dit kan door (anoniem) een briefje in de Meldbox te doen of via onderstaande instanties:

0800-7000 of www.meldmisdaadanoniem.nl

0900-8844 en vraag naar uw wijkagentof bij spoed: 112

140161 of via email: veiligheid@abg.nl