Nieuws

24-03-20 | Brief Gemeente Gilze en Rijen

Ondernemers in de gemeente Gilze en Rijen hoeven voorlopig geen lokale belastingen te betalen. Dat heeft het college van B en W besloten. In onderstaande brief aan alle ondernemers zet de gemeente de belangrijkste zaken, zoals die op dit moment gelden, op een rij.


1585079485yGRIo7ESTWnkxNby

24-03-20 | Informatie: Brabantse Impact Monitor

Via Gemeente Gilze en Rijen


Hierbij delen we de Brabantse Impact Monitor met relevante informatie voor ondernemers. Deze monitor wordt regelmatig geactualiseerd.


Mocht u de volgende Brabantse Impact Monitor ook willen ontvangen, stuur dan een mail naar corona@brabant.nl.

23-03-20 | LinkedIn als marktplaats

Wist je dat GRIC een LinkedIn groep heeft? Hierin kun je je vraag en/of aanbod plaatsen. Een lokaal open platform dus, voor het elkaar helpen en uitruil van diensten en producten. Op deze manier hopen we dat we elkaar een handje kunnen helpen in deze ontzettend moeilijke tijd!


Ben je nog geen lid van deze groep? Je hebt hiervoor een eigen LinkedIn account nodig, daarna kun je een connectieverzoek doen of mail even naar info@gric.nl, dan voegen we je toe.


Vind je het daarnaast prettig om ondersteuning te krijgen bij je vraag en/of aanbod? GRIC-lid Wil Hermens heeft aangeboden om ondernemers die hier behoefte aan hebben, actief te ondersteunen bij het koppelen van hun vraag aan het geplaatste aanbod. Heb je hier behoefte aan? Neem dan contact met hem op!

24-03-20 | Update annulering activiteiten

Maandag 23 maart heeft het kabinet aanvullende maatregelen genomen in de aanpak van het coronavirus. Als gevolg hiervan heeft het bestuur van GRIC besloten alle geplande activiteiten t/m 5 juni te annuleren.


Dit betekent dat, buiten de reeds eerder geannuleerde activiteiten, ook de sportmiddag en zomer BBQ op 14 mei en de excursie op 5 juni dit jaar geen doorgang kunnen vinden.


We wensen iedereen heel veel sterkte, blijf gezond en zorg voor elkaar!!

23-03-20 | Nieuwsbrief verstuurd

Vandaar is er een nieuwsbrief verstuurd aan alle leden. Ontvang je onze nieuwsbrieven nog niet? Schrijf je dan hier in!


Je kunt de nieuwsbrief ook vinden op onze website.


20-03-20 | Inschrijven regeling ZZP'ers

Bericht van Gemeente Gilze en Rijen


Dinsdag 17 maart kondigde het kabinet een noodpakket van maatregelen aan om ondernemers en ZZP-ers te helpen die door de Coronacrisis in de problemen komen.


Een maatregel is dat ZZP-ers bij de gemeente voor een periode van drie maanden een uitkering kunnen aanvragen om in hun levensonderhoud te voorzien. De uitkering vult het inkomen aan tot het sociaal minimum en hoeft niet worden terugbetaald. Er wordt bij deze regeling niet gekeken naar de financiële situatie van de aanvrager, dus geen vermogens- en partnertoets. Deze regeling wordt nu uitgewerkt. Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid vraagt nog even geduld te hebben.


Ben u van plan als ZZP-er uit de gemeente Gilze en Rijen gebruik te gaan maken van deze regeling? Omdat we hiervoor samenwerken met de gemeente Tilburg, kunt u zich melden via de website: www.tilburg.nl/ondernemers/ondernemersadvies/.


Zodra de uitwerking van deze regeling bekend is, gaat de gemeente haar uiterste best doen om de aanvragen zo spoedig mogelijk te verwerken.

18-03-20 | Noodpakket voor economie

Kabinet neemt pakket nieuwe maatregelen voor banen en economie

Nieuwsbericht Rijksoverheid.nl | 17-03-2020 | 18:45

Het kabinet heeft vandaag besloten om vanwege het coronavirus uitzonderlijke economische maatregelen te nemen. Doel is om naast onze gezondheid ook onze banen en inkomens te beschermen en de gevolgen voor zzp’ers, mkb-ondernemers en grootbedrijven op te vangen. Dit pakket biedt, zo lang als nodig is, maandelijks voor miljarden euro’s aan steun. De maatregelen zorgen ervoor dat bedrijven hun personeel kunnen doorbetalen, bieden zelfstandigen een overbrugging en maken via versoepelde belastingregelingen, compensatie en extra kredietmogelijkheden mogelijk dat geld in de bedrijven blijft. Lees verder op: https://www.rijksoverheid.nl/actueel/nieuws/2020/03/17/coronavirus-kabinet-neemt-pakket-nieuwe-maatregelen-voor-banen-en-economie


1584526820IqHoBEp8f7leN2Wj

16-03-20 | Update i.v.m. coronavirus

Als gevolg van de aangescherpte maatregelen die 15-3 door de overheid zijn aangekondigd heeft GRIC besloten de geplande bijeenkomsten t/m 8 april te annuleren. Inschrijving voor latere bijeenkomsten wordt waar mogelijk op een later tijdstip opengesteld.


We wensen iedereen veel sterkte de komende tijd, blijf gezond!!!


Het bestuur van GRIC volgt vanzelfsprekend de adviezen van de RIVM en Veiligheidsregio's m.b.t. de maatregelen rondom het Coronavirus en houdt u via onze website op de hoogte over eventuele wijzigingen in de activiteitenplanning.

12-03-20 | Maatregelen Coronavirus

Het bestuur van GRIC volgt vanzelfsprekend de adviezen van de RIVM en Veiligheidsregio’s m.b.t. de maatregelen rondom het Coronavirus en houdt u op de hoogte over eventuele wijzigingen in de activiteitenplanning.


De activiteiten die plaats vinden vóór 1 april gaan in ieder geval niet door. Houdt onze website steeds in de gaten.

05-02-20 | Ontbijtsessie WAB

Kennis is macht, maar kennis delen is kracht!


Woensdag 5 februari was de eerste ontbijtsessie van 2020 van ondernemersvereniging GRIC. Remmert Jan Heutink nam namens Sigma Personeelsdiensten en Schipper Accountantsde aanwezigen mee in de wijzigingen als gevolg van de Wet Arbeidsmarkt in Balans.


Een boeiend verhaal waarbij de ondernemers naar huis gingen met nieuwe inzichten en de opdracht om te controleren of de personeelsdossiers nog wel aan de wet voldoen.


1581074048rC9uQBc323Rt4qSE

04-02-20 | Inloopavonden fileprobleem A58

De inloopavonden zijn op 13 en 14 januari 2020. Vrachtwagenchauffeurs en automobilisten staan dagelijks in de file op de A58 tussen Tilburg en Breda. Dit deel van de snelweg staat in de file top 50 van Rijkswaterstaat. De economische schade is groot. Het projectteam ‘MIRT-verkenning A58 Tilburg - Breda’ nodigt weggebruikers en inwoners uit, om mee te denken over het fileprobleem op de A58. Het gaat om het gebied tussen Tilburg en Breda. Voor meer informatie zie de website van de gemeente.

Aanmelden is niet nodig.

07-01-20 | Geslaagde editie Captains Dinner

Het vernieuwde De Hof van Gilze was dit jaar de locatie voor het traditionele Captains Dinner.


1578567006Ik6zsK5BnU6QvBjn


De eerste gasten waren al even voor zessen binnen, ontvingen bij binnenkomst de al evenzo traditionele naambadge en werden daarna in de zaal persoonlijk welkom geheten door voorzitter Bert Wagemakers. Rond kwart voor zeven waren de meeste gasten binnen en nam Bert het woord. Hij blikte in zijn nieuwjaarsspeech kort terug op het afgelopen jaar waarin o.a. het 70-jarig bestaan van GRIC met bijzondere activiteiten gevierd is zoals een feestavond, een 2-daagse excursie en een diner met veiling voor het goede doel. Voor 2020 staan de traditionele bijeenkomsten zoals ontbijtsessies, excursie en bedrijvendag weer op de agenda. GRIC Junior zal verder opgetuigd worden en de Ladies Day krijgt een vervolg. Ook wordt er, in het kader van de viering van 75 jaar vrijheid, een lezing georganiseerd rondom het thema ‘Vrijheid in Ondernemen’.


Daarna bedankte hij burgemeester Jan Boelhouwer, die zijn laatste Captains Dinner bezocht, voor zijn inzet voor de gemeente en het bedrijfsleven. De heer Boelhouwer nam daarna kort het woord en sprak zijn waardering uit voor de actieve rol die GRIC neemt als ondernemersvereniging en benadrukte, in het kader van de viering van 75 jaar vrijheid, daarnaast het belang ons te realiseren dat vrijheid in ondernemen niet vanzelfsprekend is.


1578567016xAw8I5wFvT5sNmGU


Met een toost op 2020 opende de voorzitter daarna het traditionele Captains Dinner: in zowel de zaal als de brasserie stonden heerlijke stamppotten met o.a. stoofvlees, worst, spek, mosterd en een vegetarische variant klaar. Een perfect verzorgd buffet waarvan de gasten gretig gebruik maakten. Daarnaast zorgde het personeel van De Hof van Gilze ervoor dat iedereen op tijd werd voorzien van een drankje.


Veel geanimeerde gesprekken werden gevoerd tijdens deze wederom zeer geslaagde eerste GRIC-activiteit in 2020. Met dank aan alle leden die aanwezig waren en natuurlijk De Hof van Gilze voor de geweldige ontvangst!


Bekijk hier de foto's