decor

Dringend verzoek brandweer

Ga jij er ook vanuit dat de brandweer binnen een aantal minuten op de stoep staat als er een calamiteit binnen je bedrijf is? Dat gaat natuurlijk niet vanzelf!

Iedere dinsdagavond oefent Brandweer Rijen om dit voor elkaar te krijgen. Zij zijn dringend op zoek naar oefenlocaties voor deze dinsdagavonden. Oefenen op verschillende locaties, in verschillende panden panden en verschillende situaties helpt hen om bij calamiteiten goed voorbereid zijn! Er wordt uiteraard geen gebruik gemaakt van water binnen de beschikbaar gestelde ruimte, ze ensceneren de oefeningen met licht- en geluidseffecten. Wil je jouw bedrijfsruimte beschikbaar stellen of eerst wat meer informatie ontvangen? Neem dan contact op met Hans van Dongen via hansvandongen@abg.nl.

Daarnaast zijn zij (altijd) op zoek naar nieuwe helden! Op dit moment is een oproep voor Gilze geplaatst (Word de nieuwe brandweerheld in Gilze), maar ook in Rijen kunnen ze altijd nieuwe helden gebruiken!

Burgemeester Derk Alssema: “Ik ben er hartstikke trots op dat we in onze gemeente 2 korpsen vrijwillige brandweer hebben. Om hun werk goed te kunnen doen, is het belangrijk dat ze met voldoende mensen zijn. Ben jij tussen de 18 en 45 jaar, woon en/of werk jij maximaal 5 minuten van de kazerne. Ben je fit en kun je goed in een team werken? Schrijf je in. Je doet precies hetzelfde werk als beroepscollega’s: je redt mensen, blust branden, helpt bij ongelukken met schadelijke stoffen en bevrijdt verkeersslachtoffers uit auto’s. Kortom: belangrijk werk. In deze oproep richten we ons op Gilze. In de lente volgt de oproep voor het korps Rijen. Ook daar kunnen we nieuwe collega’s gebruiken.”

Edgard Koopman is al 25 jaar brandweerman en de laatste 7 jaar commandant van het brandweerkorps Gilze: “Het werk van de brandweer is fantastisch om te doen. We werken in een leuk en gezellig team. Het is fijn om samen mensen die in een moeilijke situatie zitten te helpen waar mogelijk.”