decor

Druk bezochte Broekakkers Borrel 2024

Donderdag 25 september kwamen maar liefst zo’n 50 ondernemers – een record aantal – van bedrijventerrein Broekakkers bij elkaar bij De Hof van Gilze voor de Broekakkers Borrel 2024.

Commissievoorzitter Hans Remijsen heette iedereen van harte welkom. Hierna gaven Wouter Braat (Gemeente Gilze en Rijen – duurzaamheid) en Emiel van Pelt (Vebego) een presentatie over de pilot Klimaatadaptatie die op het bedrijventerrein gestart gaat worden. De klimaatuitdagingen (hittestress, wateroverlast en droogte) kunnen behoorlijke impact hebben zowel economisch (schade aan panden, productieketen) als voor het werknemerswelzijn (gebrek aan een groene/gezonde werkomgeving). De pilot houdt in dat er vergroend gaat worden, er ruimte komt voor infiltratie, bergen van regenwater en de biodiversiteit wordt verhoogd. Ook worden ondernemers gestimuleerd hun eigen terrein te verduurzamen. Ondernemers die hiervoor graag de mogelijkheden onderzoeken kunnen contact met hen opnemen voor een adviesgesprek en informatie over mogelijke subsidies.

Vervolgens gaf Wil Versteijnen (BTT Multimodal) uitleg over de ontwikkelingsplannen voor het door hen aangekochte Audax terrein. Hij benoemde hierin expliciet de historie van Audax en het belang hiervan voor de economie van Gilze en Rijen. Het is toch een soort ‘einde van een tijdperk’ maar de huidige gebouwen voldoen echter niet meer aan de huidige vereisten. Dennis Vogels (Vogels Bouwmanagement) vulde de plannen aan met specifieke informatie over het nieuwe gebouw en de directe omgeving.  Volgens planning wordt op korte termijn gestart met de sloop en voorbereiding van het terrein, in het tweede kwartaal van 2025 gestart met de bouw waarna in het laatste kwartaal 2025 opgeleverd zal worden.

impressiefilmpje ontwikkeling Audax Gilze

 

 

 

 

 

Na al deze informatie had Erwin van Dongen (De Hof van Gilze) met zijn team een heerlijk buffet klaar staan en werd er nog een flinke tijd nagepraat.