decor

Seminar: Werven, binden & boeien

Een bijeenkomst voor ondernemers uit de omgeving, met als onderwerp talentontwikkeling, hou ga je om met jonge werknemers , branding bedrijf enz. Georganiseerd door VOCD (Vereniging Ondernemers Contact Dongen), GRIC en Station88.

WERVEN, BINDEN EN BOEIEN; ZO SPEEL JIJ HET SPEL VAN DE ARBEIDSMARKT
donderdag 14 maart 2024 van 18:30 tot 22:30 | Seminar
Cambreur College, Monseigneur Schaepmanlaan 13, 5103 BB Dongen

Direct inschrijven (via Station88)

Het aantal openstaande vacatures in Nederland is ongekend hoog, terwijl er tegelijkertijd niet eerder zo veel actieve werkenden waren. We hebben te maken met een flinke krapte op de arbeidsmarkt, die ook in 2024 doorzet. Dat heeft gevolgen voor werkgevers, want door op de traditionele manier te blijven werven is het onmogelijk om aan de dringende personeelsvraag te kunnen voldoen. Hoe word en blijf je als organisatie een aantrekkelijke werkgever? Dat heeft een evenwichtig plan van aanpak nodig. Tijdens dit seminar vul je jouw zakelijke rugzak met kennis, inspiratie en praktische tips om succesvol personeel te werven, binden en boeien.

Focus op de medewerker
Er zijn veel creatieve manieren te bedenken om op te vallen op de arbeidsmarkt. Zo zijn er bedrijven die zelf solliciteren bij potentiële kandidaten, samenwerkingen met het onderwijs aangaan en wervingscampagnes inzetten. Op deze manier worden ook de niet-actief werkzoekenden bereikt, die kunnen worden verleid tot een nieuwe uitdaging, en wordt nieuw talent ontdekt. Het inzetten van wervingscampagnes dwingt jou als ondernemer tot het nadenken over onder andere duurzame inzetbaarheid, goed werkgeverschap en het investeren in mensen. Op het individu gericht arbeidsvoorwaarden ondersteunen in de zoektocht naar de juiste mensen. Inzicht in skills en interesses helpt om talent te herkennen en betere matches te maken. Voor de een kan een uitbreiding op vakantiedagen een flinke pré zijn, terwijl dat voor de ander in een financiële vergoeding zit. Maatwerk zorgt voor de succesvolle verbinding!

Programma
Onze partner Interpolis neemt je in dit seminar mee in het werven, binden en boeien van personeel met daarbij aandacht voor wervingsplatformen, onboarding en vacatureteksten per doelgroep. Jessica van Schijndel, directeur-eigenaar Van Schijndel Metaal, deelt best practices en tips over goed werkgeverschap, de verbinding met het onderwijs en de vele kansen die samenwerkingen met scholen opleveren. Van Schijndel is actief op verschillende (digitale) platforms en organiseert regelmatig kennisuitwisselingssessies met het onderwijs. Ook Wil Hermens, directeur-eigenaar Workin, is te gast. Hij is een specialist in het leggen van goede verbindingen met functies voor nieuwe instroom. Het wordt een avond vol kennisdeling, inspiratie en tips, wat jij vervolgens zelf direct toepast in je werkgeverschap.

18.30 uur Inloop
19.00 uur Opening en welkomstwoord

  • Maurice Aarts (voorzitter VOCD)
  • Wil Hermens (voorzitter GRIC)
  • Helga Meijer (Programmamanager Station88/Midpoint Brabant)

19.15 uur In gesprek met Wil Hermens, directeur-eigenaar Workin
20.00 uur In gesprek met Interpolis
20.45 uur In gesprek met Jessica van Schijndel, directeur-eigenaar Van Schijndel Metaal
21.15 uur Einde en borrel

Wil jij jouw werkgeverschap naar een hoger niveau tillen en succesvol personeel werven, die je voor langere tijd aan je bedrijf kan binden? Schrijf je dan in voor dit seminar!

Deze bijeenkomst wordt georganiseerd in samenwerking met de ondernemersverenigingen VOCD (Dongen) en GRIC (Gilze en Rijen) binnen het thema Talentontwikkeling.