decor

Station88 | inspiratiesessie Anne-Marie Rakhorst

Zeg je duurzaam ondernemen, dan zeg je Anne-Marie Rakhorst. Anne-Marie is zelf succesvol onderneemster en was in 2000 zelfs zakenvrouw van het jaar. Zij is actief betrokken bij grote maatschappelijke thema’s, zoals de circulaire (deel)economie en energietransitie. Succesvol ondernemen betekent voor Anne-Marie Rakhorst het benutten van kansen die zich voordoen en daarbij als ondernemer je maatschappelijke verantwoordelijkheid nemen. Het kan bijna niet anders meer. Steeds meer nieuwe wetgeving voor verduurzamen komen op bedrijven af terwijl de grondstof- & energieprijzen stijgen. Maar er ontstaan ook nieuwe oplossingen, verdienmodellen en kansen waarbij duurzame economie, brede welvaart en succesvol ondernemen samenkomen. Een totaal nieuw speelveld voor elke ondernemer waarbij duurzaamheid zomaar in jouw (concurrentie)voordeel kan werken. Denk aan ontwikkelingen als de Delta Rhine Corridor, die de waterstof toestroom in regio Midden-Brabant mogelijk maakt. Een duurzaam alternatief voor aardgas en elektriciteit. Of de verplichte duurzaamheidsrapportage in het kader van de CSRD, waardoor het Mkb mogelijk grote klanten verliest. Dit en nog veel meer ontwikkelingen zorgen ervoor dat verduurzamen relevanter is dan ooit. Fact!


Station88 is een initiatief van Midpoint Brabant, een regionaal samenwerkingsverband waarvan Gemeente Gilze en Rijen partner is. Station88 is hét platform voor ondernemers uit Midden-Brabant. Zij delen kennis, creëren bewustwording, inspireren en motiveren zodat jij als ondernemer met jouw onderneming kunt groeien en versnellen.


Datum: donderdag 4 april 2024
Tijd: 15.00 – 17.00 uur
Locatie: Station88, Burgemeester Brokxlaan 12, 5041 SB Tilburg
Aanmelden: via Station88 > nu inschrijven


Aanjager van verandering
Zeg je duurzaam ondernemen, dan zeg je Anne-Marie Rakhorst. Anne-Marie is zelf succesvol onderneemster en was in 2000 zelfs zakenvrouw van het jaar. Zij is actief betrokken bij grote maatschappelijke thema’s, zoals de circulaire (deel)economie en energietransitie. Ze denkt mee over het beleid bij Ministeries en helpt als ambassadeur duurzame startups en scale-ups. Ze is een aanjager van verandering, een toonaangevende pionier in duurzaam ondernemerschap, die jou in deze inspiratiesessie inspireert in de kansen en mogelijkheden rondom dit thema. Anne-Marie schudt je wakker en buigt vragen om naar oplossingen, want “mooie praatjes” zijn er al genoeg.

Leer hoe jij duurzaamheid integreert in jouw bedrijfsstrategie met concrete oplossingen en ontdek de voordelen, die het voor jouw bedrijf, en daarmee een stukje van de wereld, oplevert.

Programma
14.30 uur Inloop
15.00 uur Opening en welkom door Helga Meijer, Programmamanager Station88/Midpoint Brabant
15.10 uur Spreker Anne-Marie Rakhorst
16.30 uur Einde en borrel

Schrijf je nu in voor deze bijeenkomst en zet de eerste stap naar een duurzamere toekomst voor jouw organisatie. Dat mag je niet missen!