decor

Station88: workshop Cybercrime

Is jouw organisatie gewapend tegen cybercrime?

Cybercrime is aan de orde van de dag. Vanuit alle hoeken van de wereld kun je gehackt worden. t. Ben jij bezorgd dat het ook jouw bedrijf kan overkomt? En wil je weten hoe je je hiertegen kunt wapenen? Kom dan op donderdagmiddag 6 juni naar de workshop Cybersecurity van Midpoint Brabant. In 2 keer 1,5 uur krijg je handvatten waar jij veel profijt van zullen hebben. De workshop vindt plaats bij Station88 in Tilburg.


Station88 is een initiatief van Midpoint Brabant, een regionaal samenwerkingsverband waarvan Gemeente Gilze en Rijen partner is. Station88 is hét platform voor ondernemers uit Midden-Brabant. Zij delen kennis, creëren bewustwording, inspireren en motiveren zodat jij als ondernemer met jouw onderneming kunt groeien en versnellen.

Datum: donderdag 6 juni 2024
Tijd: 13.15 – 16.30 uur
Locatie: Station88, Burgemeester Brokxlaan 12, 5041 SB Tilburg
Aanmelden: via Station88 > nu inschrijven


Workshop deel 1 – Cyberbewustzijn in jouw organisatie (door Frans Pijnenborg, ITST-global)

Je gaat op ontdekkingstocht om het niveau van cyberbewustzijn binnen jouw organisatie te bepalen. Ook krijg je handvatten hoe je de collega’s die hierover gaan ook echt in actie kunnen komen. Je ontvangt een praktische hand-out met argumenten die laat zien dat cybersecurity waardevolle voordelen oplevert en essentieel is voor de continuïteit van jouw organisatie. Een no-nonsense aanpak die de investering in tijd meer dan waard is.

Workshop deel 2 – Verbetering cyberbeveiliging (door Leonard Bijlsma, VDT Advocaten)

Heb je al gehoord van NIS2? Deze nieuwe richtlijn is bedoeld voor verbetering van de cyberbeveiliging en de weerbaarheid van essentiële diensten in EU-lidstaten. De beveiligingsnormen en meldingsvereisten voor incidenten zijn strenger dan in de eerste NIS. Ook omvat de nieuwe richtlijn meer sectoren, inclusief de toeleveringsketen. Ze heeft dan ook een groot bereik en gaat uiteindelijk over naar nationale wetgeving. Maar… je hebt geen tijd te verliezen als deze richtlijn op jouw organisatie van toepassing is. In deze workshop verkennen we wat je als organisatie moet doen en wat de consequenties zijn als je dat niet doet. Lastige materie, maar samen krijgen we die getackeld.