decor

13-05-22 Excursie Utrecht

Op 13 mei jl. was het zover, op excursie naar de gezellige stad Utrecht!

Na een hartelijke kennismaking met de nieuwe wethouder Merijn Schijfes zijn we met 30 personen vertrokken richting de eerste stop in Utrecht; Museum Speelklok. In het museum hebben we mogen genieten van verschillende zelf spelende muziekinstrumenten. Een oud buikorgel met bewegende figuren (inclusief een mannetje die met de hoed rondging), een fragiel muziekdoosje met konijn gemaakt van papier-maché uit 1911 maar ook een rijkelijk versierd straatorgel waar we vanwege het geluid een stapje achteruit hebben gezet. Bijzonder was ook zeker het gigantisch draaiorgel dat vroeger dienst deed op kermissen maar nu een nummer van Micheal Jackson speelde.

Na de rondleiding, zelf mogen rondsnuffelen en een heerlijke en uitgebreide lunch, hebben we ons via een korte wandeling langs de Utrechtse grachten begeven naar de volgende stop; de rondvaartboot. Vanaf het water en dankzij de geautomatiseerde gids kregen we een andere kijk op Utrecht. Met het zonnetje erbij was het een mooi plaatje.

De laatste stop in Utrecht was Brouwerij De Leckere, een 100% biologische brouwerij opgericht in 1997 door vier vrienden welke op een zolderkamertje zijn begonnen met het brouwen van bier. De brouwerij is niet langer op een zolderkamertje gevestigd maar in een industrieel erfgoed, een oude treinfabriek. Er wordt uitsluitend gebrouwen met lokale producten en 2000 jaar oud water uit de Utrechtse Heuvelrug. De verschillende soorten bier zijn allemaal vernoemd naar Utrechtse locaties, gebeurtenissen of brouwerijen. Onder het genot van een biertje kregen we meer te horen over de oorsprong van de brouwerij en het brouwproces gevolgd door een rondleiding door de brouwerij. Uiteraard kon een proeverij hierna niet ontbreken! De proeverij bestond uit vier verschillende biertjes vergezeld met goed gevulde borrelplanken.

Met gevulde magen en voldaan na een gezellige dag zijn we weer teruggereden naar het zuiden, gelukkig hebben we de foto’s nog!