decor

GRIC-lid CurTec wint Groene Pluim

In februari werd een Groene Pluim uitgereikt aan manager Quality and Sustainability Marcel van Rooijen en CEO Bart van Berkel van verpakkingsbedrijf CurTec Nederland in Rijen. Met name in circulariteit is CurTec een echte leider binnen haar sector.

Hoe hebben zij toekomstgericht ondernemen geïntegreerd in hun bedrijfsvoering?

Graag delen zij hun inspirerende verhaal!

De Groene Pluim:

CurTec heeft een zeer gedreven Manager Quality en Sustainability (Marcel van Rooijen), die vanuit zijn persoonlijke drive een aanjager is van duurzaam ondernemen bij CurTec. Omdat de missie/visie tot stand is gekomen met alle lagen (van CEO tot operators) van de organisatie zijn veel medewerkers hiervan bewust en betrokken. Om de ambitieuze doelstellingen voor 2025 en 2030 te behalen heeft men speciale medewerkers (sustainability officer en communication officer) aangetrokken. Deze zullen de vervolgstappen verder concretiseren. Op deze wijze wordt duurzaam ondernemen steeds belangrijker in de organisatie.

Sustainable Development Goals (SDG’s)

CurTec heeft de SDG’s benut om de richting te bepalen van het duurzaamheidsbeleid.

Naast de door de stichting De Groene Pluim geselecteerde SDG’s heeft CurTec nog 2 extra goals geadopteerd in het duurzaamheidsbeleid namelijk: CurTec is hiermee koploper op het gebied van duurzaam ondernemen in de gemeente Gilze-Rijen maar zeker ook in de branche en daardoor een voorbeeldbedrijf.

Voorbeelden

De volgende mooie voorbeelden zijn tijdens de audit van de accreditatiecommissie naar voren gekomen:

  1. Een actief vitaliteitsprogramma voor alle medewerkers;
  2. Veel stageplaatsen op zowel MBO als HBO niveau;
  3. Structureel aandacht voor circulaire productie en onderzoek naar biobased grondstoffen;
  4. Actief bezig met energiebesparing en energie-efficiency en als vervolgstap energiemonitoring op machine niveau;
  5. Partnerschappen teneinde in samenwerking met partijen in de keten verder te verduurzamen.

Conclusie

Volgens de accreditatiecommissie heeft CurTec op het gebied van duurzaam ondernemen niet alleen een duidelijke missie/visie, maar daarnaast ook duidelijke en ambitieuze doelstellingen voor 2025 en 2030. Door dit veel tijd en aandacht in de organisatie te geven, is het ook mogelijk om de mijlpalen te bereiken. De accreditatiecommissie is verrast door de stappen die tot op heden gezet zijn heeft er vertrouwen in dat de duurzame gestelde doelen kunnen worden behaald door CurTec.

CurTec in Gilze-Rijen verdient met vlag en wimpel De Groene Pluim. In de toekomst zal CurTec zeker in staat zijn de Groene Pluim te behouden en daarnaast een aanjager en inspiratiebron zijn voor andere bedrijven op het gebied van Duurzaam en Maatschappelijk Ondernemen. CurTec is hiermee koploper op het gebied van duurzaam ondernemen in de gemeente Gilze-Rijen maar zeker ook in de branche en daardoor een voorbeeldbedrijf.

Bron tekst: De Groene Pluim