decor

Ladies Day een schot in de roos

Dit jaar gingen onze Ladies wipschieten, ja je leest het goed: wipschieten!

Om 14.15 uur verzamelden de dames bij Fabels in Molenschot. Er werd vanzelfsprekend gestart met koffie/thee en gebak ;-). Daarna volgde een hartelijke ontvangst door Schutterij St. Anna, waaronder onze eigen lady Rose-Mary Peeters, die de dames meenam naar het schietterrein achter Fabels. Na een gedegen instructie mochten de dames zelf de geweren ter hand nemen.

Bij het wipschieten heeft men boven op de schutsboom (een paal van 18 mtr hoog maar liefst) een bak geplaatst waarin een drietal pijpjes verticaal naast elkaar zijn opgesteld. Op elk pijpje ligt een stalen ronde schijf (vogel) die alle drie een verschillende diameter hebben en dus ook een verschillende moeilijkheidsgraad hebben. Als de vogel geraakt is, wordt deze d.m.v. een trekkoord weer op de staander getrokken (gewipt) voor een volgend schot: wipboomschieten!

Er wordt geschoten met een enkelloops kogelgeweer kaliber .22 Dat wil zeggen met 6 mm kogels ofwel flobertmunitie. Afhankelijk van de moeilijkheidsgraad wordt er uit vrije hand of opgelegd geschoten. Vrije hand wil zeggen dat het geweer op de schouder gezet wordt, opgelegd wordt het geweer op een steun gelegd.

Na een ongekend spannende strijd werd Conny Gooijers-Verwijmeren tot wipschietkoningin 2023 gekroond, proficiat Conny!!