decor

MKB subsidies circulariteit en verduurzaming

informatie van Gemeente Gilze en Rijen | nieuwsbrief 26-06-23

Regeling Kennis en Innovatie agenda – Circulaire Economie (KIA CE)
Ontvang subsidie voor jouw circulaire project!

In een duurzame economie streven we ernaar om grondstoffen zo min mogelijk te gebruiken. We willen materialen en producten zo lang mogelijk benutten, terwijl we ervoor zorgen dat ze veilig en van hoge kwaliteit blijven. Ben jij als ondernemer bezig met het onderzoeken of ontwikkelen van een nieuw circulair product, dienst of proces? Dan is deze subsidie interessant voor jou!

Bouw, maakindustrie en consumentengoederen
De subsidie is mogelijk voor projecten in de bouw, maakindustrie en voor consumentengoederen. De maximale subsidie per project is € 500.000. Dit is een tender (de beste projecten krijgen subsidie).
Het is belangrijk dat jouw duurzame product, dienst of proces uiterlijk in 2033 voor het eerst wordt toegepast op de Nederlandse markt. Je kunt hierbij samenwerken met bedrijven en/of onderzoeksinstellingen.

Aarzel niet om subsidie aan te vragen voor jouw duurzame project! Dat kan tot 7 september 2023.

meer informatie


Subsidieregeling Verduurzaming MKB (SVM) voor energieadvies en ondersteuning

MKB-ondernemers kunnen sinds 1 april weer subsidie aanvragen om hun bedrijf te verduurzamen. Met de Subsidieregeling Verduurzaming MKB (SVM) kunnen bedrijven tot 80% van de kosten voor energieadvies en ondersteuning bij verduurzaming vergoed krijgen. Het subsidiebedrag voor het verduurzamingsadvies is minimaal € 400 en maximaal € 750. Het maximale subsidiebedrag is € 2.500 voor advies én ondersteuning samen.

De Subsidieregeling Verduurzaming Mkb (SVM) was tijdelijk gesloten na signalen van mkb’ers over verkeerd gebruik door enkele partijen. De regeling is nu aangepast om ondernemers beter te beschermen.

Je kunt tot 30 september 2023 gebruik maken van deze regeling

meer informatie