decor

Nationale Klimaatweek

Nationale Klimaatweek met leuke activiteiten voor jong en oud

Nieuwsbrief Gemeente Gilze en Rijen

De afgelopen periode heb ik al veel inwoners in onze gemeente mogen spreken over duurzaamheid, het klimaat en de hoge energieprijzen. Velen zijn al goed bezig en besparen energie. Stuk voor stuk mooie voorbeelden die het waard zijn om gedeeld te worden! Zo werken we samen aan een duurzame, groene omgeving en een schone toekomst.

Voor veel inwoners en ondernemers zijn de snel stijgende energiekosten een grote zorg. Naast grote stappen als zonnepanelen en warmtepompen, kunnen we ook met kleinere maatregelen het verschil maken. Maar ook met simpele aanpassingen in ons gedrag kunnen we energie en dus kosten besparen. Om nóg meer inwoners en organisaties te inspireren zich in te zetten voor een betere toekomst, organiseren we, samen met onze partners Energie Gilze Rijen en Theek 5, van 31 oktober t/m 5 november de Nationale Klimaatweek.

In deze nieuwsbrief vind je meer informatie over de activiteiten. Zo is er op het Wilhelminaplein een prachtig informatiepunt, de Greenhopper, waar je informatie kunt halen en delen over energie besparen en het verduurzamen van je huis. Ook organiseren we een gezellige en leerzame kindermiddag, waar kinderen leuke experimentjes kunnen doen. En in de Schakel organiseren we samen met Energie Gilze Rijen een informatieavond over de manieren om woningen van het gas af te halen.

Laat je deze week inspireren en informeren over hoe jij energie kunt besparen en je woning energiezuiniger kunt maken! Of om jou bespaartips te delen. Want elke stap is er één en zie je terug op je energierekening.

Merijn Scheifes, wethouder Duurzaamheid