decor

Seminar Werven, Binden, Boeien

Afgelopen week vond het seminar ´Werven, Binden, Boeien: zo speel jij het spel van de arbeidsmarkt´ plaats bij het Cambreur College in Dongen. Een samenwerking tussen Station88 en de ondernemersverenigingen VOCD Dongen en GRIC Gilze en Rijen. We kijken terug op een geslaagd evenement!

Als ondernemer heb je te maken met de krapte op de arbeidsmarkt met toenemende concurrentie, weinig werkzoekenden en veel vacatures. Hoe blijf je interessant als werkgever en hoe bind je medewerkers aan jouw organisatie? Dit seminar, met een introductie door Maurice Aarts, VOCD, en Liesbeth Romme , Decaan MAVO Cambreur College, en verhalen van Marco Geboers, Interpolis, Wil Hermens, Workin, en Jessica Van Schijndel, Van Schijndel Metaal, bood inzichten in wat jij als werkgever zelf hieraan kan doen.

Het belang van de samenwerking met het onderwijs werd sterk benadrukt. Investeren in de jeugd biedt kansen voor de toekomst. Er werd voldoende stof tot nadenken gegeven, we geven je graag een paar belangrijke pijlers voor goed werkgeverschap mee:

💡 Geef waardering en bied toekomstperspectief, de sociale erkenning is belangrijk.
💡Zorg voor betekenisvol werk, iedereen vindt het fijn om nodig te zijn.
💡Zorg voor goede, persoonlijke ontwikkelings- en groeimogelijkheden.
💡Bied een prettige werksfeer en flexibiliteit, zoals de mogelijkheid om thuis te werken.

Jij bepaalt mede het werkgeluk en de balans van jouw medewerkers, geef aandacht, ga in gesprek en luister.

Wil jij meer inzetten op jouw leiderschap en zo succesvol medewerkers vinden en houden? Ga dan eens in gesprek met de coach Talentontwikkeling van Midpoint Brabant, Crystal Kwee, Zij is bereikbaar via https://lnkd.in/e7mDkYJu.

Of maak kennis met Crystal tijdens de workshop ‘Trek toptalent aan met jouw authentieke leiderschapsstijl’ op 4 april bij Station88. Meld je aan via de website → https://lnkd.in/eYf5DjJm

Bekijk de foto’s terug via Feel the Vibe.