decor

Vanku blijft innoveren: Tiger-Stone gebruikt nu zwaartekracht!

In een wereld waar de druk op het verminderen van de uitstoot van broeikasgassen en het behoud van het milieu groter is dan ooit, is de ontwikkeling van emissieloze machines een cruciale stap voorwaarts. Emissieloze machines, ook wel bekend als zero-emission machines, produceren geen schadelijke stoffen tijdens hun werking. Mede n.a.v. de stikstofuitspraak uit 2022 kent Nederland een grote urgentie om de bouw- en infrasector te verduurzamen en emissieloos te gaan werken.

Tiger-Stone: volledig emissieloos bestraten d.m.v. zwaartekracht
Dertien jaar geleden zorgde Henk van Kuijk (Vanku B.V.), al voor een revolutie op het gebied van machinaal bestraten met zijn gepatenteerde Tiger-Stone. Een in eigen beheer ontwikkelde machine voor (her-)bestraten. Kenmerkend voor de Tiger-Stone is dat hij uitblinkt in ergonomie, kwaliteit, hoge productiviteit en gebruiksvriendelijkheid. Henk won met de Tiger-Stone diverse, ook internationale, prijzen. De Tiger-Stone heeft in de afgelopen jaren al verschillende innovatieve aanpassingen ondergaan. Met deze laatste upgrade is de Tiger-Stone volledig emissieloos geworden. De machine heeft dus geen externe energiebron meer nodig voor de aandrijving en is zo ontworpen dat zwaartekracht (vaak vergeten als energiebron) ervoor zorgt dat de stenen omlaag zakken en in het gewenste patroon op de weg terechtkomen. Diezelfde zwaartekracht zorgt er ook voor dat de machine zichzelf kan verplaatsen. Hiermee is een flinke stap gezet in een nieuwe en duurzame manier van bestraten.

Steenwijkerland heeft de primeur. De volledig emissieloze Tiger-Stone, zwaartekracht doet het werk! 

Voordelen
Het gebruik van de emissieloze Tiger-Stone biedt voordelen voor zowel milieu als mens:
 Verminderde luchtvervuiling: De Tiger-Stone heeft geen uitstoot van schadelijke gassen en dus geen luchtvervuiling.
 Klimaatverandering bestrijden: Doordat de Tiger-Stone geen uitstoot heeft, draagt hij bij aan de strijd tegen klimaatverandering en de vermindering van de wereldwijde temperatuurstijging.
 Energie-efficiëntie: de Tiger-Stone maakt gebruik van de zwaartekracht en gebruikt dus geen fossiele brandstoffen.
 Lagere operationele kosten: de Tiger-Stone kan aanzienlijke kostenbesparingen opleveren, omdat deze minder onderhoud en geen brandstofkosten met zich meebrengt en heeft dus een korte terugverdientijd.
 Hogere productie en kwaliteit: de Tiger-Stone kan 300m2 bestrating van een hoge kwaliteit per dag leggen. Het is mogelijk om verschillende elementen tegelijk te verwerken en de randafwerking wordt direct mee gelegd, dus geen knipwerk achteraf.
 Hoger welzijn werknemers: Het besef dat het welzijn van werknemers een directe invloed heeft op de prestaties, tevredenheid en het succes van een organisatie is in de afgelopen jaren steeds duidelijker geworden. Het bevorderen van welzijn is een investering in de toekomst van zowel werknemers als de organisatie zelf en is niet langer een optie, maar een noodzakelijk aspect van modern personeelsbeheer en bedrijfsleiderschap. De Tiger-Stone maakt, naast de voordelen voor het milieu, het werk voor stratenmakers lichter, ergonomischer sneller en leuker. Door het lichtere werk is het ook mogelijk gedeeltelijk arbeidsongeschikt personeel weer deel te laten nemen aan het arbeidsproces.