decor

Goede sfeer op Captains Dinner

Op dinsdag 10 januari werd het jaarlijkse GRIC Captains Dinner gehouden bij Herberg De Drie Linden in Molenschot.

Captains Dinner is een gerecht wat ver terug gaat. Het is ontstaan in de tijd dat VOC schepen naar Oost-Indië en Kaap de Goede Hoop voeren. Aan boord was er voor de bemanning alleen geconserveerd voedsel voorradig. Afhankelijk van wat er in de voorraadkast te vinden was, werden bonen aangevuld met overige peulvruchten, zoutvlees (want lang houdbaar) en tafelzuur (denk augurken, piccalily en uitjes).

Voorzitter Bert Wagemakers verwelkomde dit jaar zo’n 120 ondernemers bij Herberg De Drie Linden in Molenschot. Na een welkom aan allen keek hij even kort terug naar 2022: de eerste maanden lag alles nog plat door corona, de oorlog in Oekraïne, exploderende energieprijzen, personeels- en materiaalschaarste en een gigantische inflatie. Het was een stevig jaar voor velen. GRIC heeft echter toch een aantal mooie bijeenkomsten kunnen organiseren.

Voor 2023 is de agenda weer gevuld, de eerstvolgende activiteit is de ALV op 15 februari met aansluitend de Midwinter bijeenkomst. De voorzitter sloot zijn laatste Captains Dinner af met de wens voor een goed, gezond en zakelijk succesvol 2023 en opende het buffet. Eigenaren Niels en Stephanie Baans hadden flink uitgepakt met verschillende stamppotten, rookworst, gehaktballen, stoofvlees en zacht gegaard gepekeld buikspek. Het was heerlijk, de sfeer was erg goed, kortom: het was weer een zeer geslaagde editie!

Foto’s Serona Peters | uwbedrijfsfotograaf.nl