decor

Veilig fietsen in de gemeente? Denk mee!

Wilt u ook veilig en prettig fietsen in onze gemeente? Denk mee!
Fietsen is leuk! Fietsen is gezond. Voor iedereen. Dat moedigen we als gemeente aan. Vorig jaar hebben we daarvoor een plan gemaakt; een fietsbeleidsplan. Dat is een plan met de hoofdpunten. We werken het plan nu uit. We willen graag weten wat u vindt van het fietsen in onze gemeente; wat vindt u bijvoorbeeld van onze fietspaden, het aantal fietsrekken bij de winkels en welke plekken zijn niet veilig voor fietsers? En wat kunnen we daaraan doen?

Wat vindt ú belangrijk?
Inwoners, ondernemers en bezoekers willen we daarom graag vragen met ons mee te denken en ervaringen te delen. Omdat ‘fietsen’ ook voor uw (belangen)organisatie, vereniging of school een belangrijk thema is, horen we ook graag van u.

Fietsverbeterkaart
De kaart van de gemeente staat online. Op de kaart kunt u aangeven welke plek u niet veilig vindt. Hebt u een idee of oplossing voor die plek? Kent u andere plekken die niet veilig of fijn zijn voor fietsers? Welke kansen ziet u?
Ook algemene opmerkingen kunt u daar kwijt. We horen het graag van u.

Tot wanneer kunt u reageren?
U kunt uw mening en ideeën doorgeven tot maandag 30 januari. Meedoen kost een paar minuten en kan online via: https://global.royalhaskoningdhv.com/fietsverbeterkaart-gilze-rijen. Bij ons klantcontactcentrum hebben we ook een papieren versie van de kaart. Hebt u hulp nodig bij het invullen van onze ‘fietsverbeterkaart’? Neem dan contact met ons op via 14 0161.

Wat doen we met de fietsverbeterkaart?
Met de ideeën die u heeft kijken we welke maatregelen we nog dit jaar kunnen nemen. Voor andere maatregelen is wat meer tijd en geld nodig. Ook daar werken we vanaf 2024 aan Ons doel is een fietsvriendelijke gemeente in 2030! Dat wilt u toch ook?