decor

Inspirerende Bedrijvenbezoekdag & Winterbijeenkomst

Vrijdag 18 november stond, op de Dag van de Ondernemer, de 17e GRIC Bedrijvenbezoekdag op de agenda, een erg geslaagde editie! Drie groepen met in totaal zo’n 80 ondernemers bezochten de drie deelnemende bedrijven: Chainable, MK Gilze en RG Gilze. Wat is het toch inspirerend om ondernemers te horen vertellen over hun passie!

Simon Rombouts nam ons mee in de nieuwe wereld van circulaire keukens. Chainable gaat verder waar de traditionele keuken stopt. Wist je dat er jaarlijks zo’n 500.000 keukens weggegooid worden? Dankzij het KAAS (in diverse smaken) concept wordt door Chainable hergebruik gegarandeerd. Door het terugnemen van de keuken en komen alle onderdelen terug bij de oorspronkelijke producenten zodat de materialencirkel wordt gesloten, vandaar de bedrijfsnaam Chainable. Ze richten zich voornamelijk op de sociale huursector en institutionele beleggers.  Ze zijn ervan overtuigd dat iedere organisatie vanuit de basis bij hoort te dragen aan een betere wereld en ontwikkelden een modulaire keuken, met minder plaatmateriaal, gemaakt van reststromen, en met energiezuinige apparaten.

Rick, Bart en Frank leidden de groepen bij MK Gilze rond. Inmiddels meer dan 25 jaar ervaring in het reviseren en onderhouden van verpakkingsmachines. Precies 10 jaar geleden brachten we ook al een bezoek aan Frank en Henriette Kennes. Wat mooi om te zien wat er veranderd is. Uitbreiding van het destijds nieuwe pand in 2016, de oprichting van MK Tooling in 2017 en vanaf 2018 de overdracht aan zoon Bart. Met MK Tooling maken ze hun eigen machine onderdelen, slijtdelen die tijdens het gebruik van de machine vervangen moeten worden maar ook klantspecifieke formaat delen. Buiten service en onderhoud/revisie van bestaande machines ontwikkelen ze ook nieuwe machines op wens en eis van hun klanten over de hele wereld.

Hans Remijsen nam bij RG Groep de ondernemers mee in de historie van de RG Groep. Je kunt hier terecht voor een compleet pakket aan mobiliteit. Van aanschaf tot onderhoud, van verhuur tot lease van personenauto’s, bestelwagens, trucks en trailers. De afkorting RG staat voor Rüttchen-Geerts, de achternamen van de grootouders van eigenaren Bouke en Stijn Rüttchen. RG Gilze (voorheen Remijsen Truckservice) is in 2019 aan de RG Groep toegevoegd zo om een krachtige samenwerking te realiseren tussen de bedrijven. Hierdoor ontstond er een sterke speler met een hoge mate van service en kwaliteit kan leveren. Niets is te gek voor het team van RG Gilze!

Na afloop van de bedrijfsbezoeken verzamelde de drie groepen zich bij MK Gilze. Ervaringen werden uitgewisseld onder het genot van een drankje en het heerlijke buffet dat Bij Wijze van Spijzen verzorgde. GRIC voorzitter Bert Wagemakers bedankte de deelnemende bedrijven voor het openstellen van hun deuren waarna wethouder Merijn Scheifes (financiën, economie en ABG) namens de gemeente een taart aanbood in het kader van de Dag van de Ondernemer, als dank aan alle ondernemers voor hun ondernemerschap. De taart is na het buffet vanzelfsprekend volledig soldaat gemaakt! Het was een supergeslaagde dag!