decor

Maak het verschil met je bedrijf: werknemersvrijwilligerswerk

Waarschijnlijk weet je zelf al wel waarom je als bedrijf van betekenis wil zijn. Je ziet de maatschappelijke uitdagingen om je heen groeien of belangrijker worden, je klanten kijken strenger naar hun leveranciers en het vinden van personeel wordt steeds moeilijker. Wist je dat uit onderzoek blijkt dat werknemersvrijwilligerswerk (of corporate volunteering) ook veel positieve impact heeft op jouw organisatie en bedrijfsvoering?

In de gemeente Gilze en Rijen heeft sociaal ondernemer VIPvoorElkaar de opdracht om vrijwilligerswerk te bevorderen en te ondersteunen. Zij zijn dé bemiddelaar tussen hulpvragers en vrijwilligers en vinden vrijwilligerswerk het mooiste werk dat er is! Omdat je met een klein gebaar een groot verschil kan maken in het leven van een ander. Vrijwilligerswerk levert ook de vrijwilliger veel op! Je leert nieuwe vaardigheden, leert andere mensen kennen en je bent zinvol bezig. VIPvoorElkaar heeft vrijwilligerswerk in alle soorten en maten: structurele klussen of incidentele vragen. Groepswerk of individuele klussen. Praktische klussen of strategische opdrachten. De vrijwilligersprojecten zijn onderverdeeld in Taal en Financiën, Maatjesprojecten, Ontmoeting, Werk in Uitvoering en Participatie. Kijk eens op de website voor het actuele overzicht.

Denk je erover om iets te gaan doen met vrijwilligerswerk? Of wil je eens weten wat VIPvoorElkaar en jij als ondernemer voor elkaar kunnen betekenen? Neem dan contact op met VIP coördinator Danielle Ternatus!

Op dit moment heeft VIPvoorElkaar een mooi project in samenwerking met SMAAK Lokaal waar je met jouw medewerkers het verschil kan maken : VIP klust mee. Bekijk hier de flyer!

Waarom werknemersvrijwilligerswerk?

Vergrote betrokkenheid
Samen iets goeds doen zorgt voor een band. Bij collega’s onderling, maar ook met jouw bedrijf. 94% voelt zich positiever na het doen van vrijwilligerswerk via werk.
Aantrekkelijke werkgever
60% van de werknemers vinden iets goeds doen via hun werk belangrijk bij de keuze van hun werkgever. Bij Millenials loopt dit op tot 91%!
Gezonde medewerkers
Als medewerkers vrijwilligerswerk via hun werk mogen doen, blijkt 76% zich gezonder te voelen en 78% minder gestrest. Het zorgt ook voor meer verbindingen onder collega’s en werkplezier.
Versterken imago & reputatie
Niet alleen werknemers maar ook consumenten waarderen een goede corporate volunteering strategie. 55% van de Millenials wil bijvoorbeeld extra betalen voor producten of diensten in het teken van een hoger doel.
Persoonlijke ontwikkeling
Vrijwilligerswerk en maatschappelijke betrokkenheid in het algemeen helpt de persoonlijke ontwikkeling: het verruimt je blik en geeft nieuwe inzichten.
Ontwikkeling vaardigheden
Iets goeds doen zorgt vaak voor een andere omgeving, die kennis en vaardigheden opfrist of creatief stimuleert. Het kan ook een mooie gelegenheid zijn om op een speelse manier iets nieuws te leren of door te ontwikkelen.

Bron: NLvoorElkaar