decor

Bert Wagemakers Award 2024: de nominaties!

Het is met groot enthousiasme dat de commissie de nominaties voor de Bert Wagemakers Award 2024 bekendmaakt!

De bekendmaking van de winnaar vindt op donderdag 23 mei plaats bij Wilgenhart in Molenschot. Aansluitend wordt de barbecue aangestoken. Heb je je nog niet aangemeld? Doe dit dan uiterlijk vrijdag 17 mei aanstaande via het aanmeldformulier.

De genomineerden stellen zich graag in onderstaande video’s aan u voor (op alfabetische volgorde):

 

 

 

 

 

 

Kanters Gilze BV volledige introductie

Als één van de vele DeLaval-dealers koos Kanters Gilze ervoor om het officiële dealerschap op te zeggen, en zich te specialiseren in gereviseerde melkmachines. Hierdoor konden zij ook over de grenzen kijken en leveren zij hun gebruikte installaties ondertussen over de hele wereld. “Doe waar je goed in bent en wordt daarmee de beste”. Waar een klein bedrijf uit een Brabants dorp groot kan zijn.

Van der Avoird Trayplant BV volledige introductie

Van der Avoird Trayplant is een vermeerderaar gespecialiseerd in het opkweken van aardbei-, frambozen- en boomteelt (haag)planten. Bij Van der Avoird Trayplant zit duurzaam innoveren in de haarvaten. Ze werken volgens de filosofie People, Planet, Profit, waarbij dé mens op plek 1 staat, vervolgens de planeet op plek 2. “We hebben maar één aarde en zullen we dus ook zuinig met deze aarde moeten omgaan. Met deze twee pijlers gericht op de toekomst komt de Profit vanzelf en zijn wij in het hart ook duurzaam bezig.”

Vanku BV volledige introductie

Slimme producten bedenken is wat Van Kuijk diep in zijn hart het liefste doet. De ontwikkeling van de Tiger-Stone is eigenlijk te danken aan de crisis in 2009, toen het werk bij Vanku ineens stilviel. De nieuwste versie verschilt wezenlijk op een belangrijk punt. De nieuwe machine is zo ontworpen dat de zwaartekracht ervoor zorgt dat de stenen omlaag zakken en in het gewenste patroon op de weg terechtkomen. Diezelfde zwaartekracht zorgt ervoor dat de machine zichzelf kan verplaatsen. De Tiger-stone heeft dus geen externe energiebron nodig voor de aandrijving. Zero emission!  “We laten hiermee zien dat we voorloper zijn in duurzaam bestraten, met oog voor mens en milieu”, aldus Van Kuijk.

 

De video’s zijn ook te bekijken op het Youtube kanaal van GRIC