decor

GRIC ladies stijgen tot grote hoogte

Op een zonnige 27 juni verzamelden een klein maar heel fijn klubke GRIC ladies zich voor een inspirerende middag in het bruisende Breda. Deze dag stond in het teken van cultuur en kunst  met als activiteiten een verkenning van de Street Art Route en een bezoek aan de Grote Kerk met de expositie Re-belle.

De middag begon met koffie en iets lekkers bij The Street Food Club, een prachtige horecagelegenheid op het Van Coothplein in Breda. Hierna was het tijd om de stad verder te verkennen via de Street Art Route. Breda staat bekend om zijn levendige street art scene, en deze route voerde de groep langs een aantal van de meest opvallende muurschilderingen en graffiti in de stad. De kleurrijke en vaak provocerende kunstwerken weerspiegelden de dynamiek en diversiteit van Breda en boden een verfrissende kijk op stedelijke kunst.

Na een welverdiende borrel met hapjes op de Grote Markt – het was tenslotte tropisch warm – vervolgden de dames hun middag bij de iconische Grote Kerk van Breda, een prachtig voorbeeld van laatgotische architectuur waar de expositie Re-belle bezocht werd. Deze tentoonstelling, die draait om vrouwelijke kracht en creativiteit, bracht werken van diverse vrouwelijke kunstenaars samen. De naam ‘Re-belle’ symboliseert het rebelse en de onafhankelijke geest die deze kunstenaars uitdragen. Van schilderijen en sculpturen tot installaties en videokunst, elk werk vertelde een uniek verhaal van vrouwelijke expressie en empowerment.

Hierna sloten de dames de middag op grote hoogte af, de 287 treden van de toren van de kerk werden bedwongen onder begeleiding van een gids. Hij deelde verhalen over de rijke geschiedenis van de kerk, die teruggaat tot de 15e eeuw, en hoe deze een belangrijke rol heeft gespeeld in de ontwikkeling van de stad.

Een zeer geslaagde middag, Rose-Mary en Agnes: bedankt voor de organisatie!