decor

Welke ondernemer verdient De Groene Pluim 2024?

“Met De Groene Pluim moedigen we ondernemers aan duurzaam te ondernemen en kennis uit te wisselen” Wethouder Merijn Scheifes

Veel bedrijven in Gilze en Rijen zijn al goed bezig op het gebied van duurzaamheid. Dat is niet altijd zichtbaar. Door deze bedrijven via De Groene Pluim in de spotlights te zetten, kunnen ze ook weer andere ondernemers inspireren. In 2022 ging de eerste Groene Pluim in onze gemeente naar CurTec, in 2023 ging die eer naar Chainable, ontwikkelaar van modulaire en circulaire keukens.

Tijdens deze traditionele ondernemersbijeenkomst – voor àlle ondernemers uit de gemeente – wordt opnieuw De Groene Pluim uitgereikt aan een duurzame ondernemer in onze gemeente! Om daarvoor in aanmerking te komen, kun je je tot 15 juli 2024 aanmelden!

Winnaar de Groene Pluim 2022: CurTec
Winnaar de Groene Pluim 2023: Chainable

 

 

 

 

 

 

 

 

De Groene Pluim: erkenning voor duurzaam en sociaal ondernemen

Stichting De Groene Pluim stimuleert ondernemers in heel Nederland om duurzaam te ondernemen. Niet door hen te controleren, maar door hen te belonen! Om voor zo’n pluim in aanmerking te komen, doorloopt het bedrijf een door experts uitgevoerde audit, waarbij vier geselecteerde Global Goals (SDG´s) van de Verenigde Naties richtinggevend zijn.

Doe mee! Aanmelden kan tot 15 juli 2024

We hebben al best wat bedrijven in het vizier die goed bezig zijn op duurzaam en sociaal gebied, maar zijn ervan overtuigd dat dat er veel meer zijn. Die bedrijven willen wij graag belonen. Wilt u zich ook scharen bij de koplopers in onze gemeente? Of kent u een onderneming in onze regio die net als CurTec en Chainable De Groene Pluim echt verdient?

Ga naar degroenepluim.nl https://degroenepluim.nl/werk-mee-invullen/ en geef in het kort aan wat uw bedrijf doet als het gaat om duurzaam ondernemen, personeel, energie en grondstoffen. Heeft u zich al eerder aangemeld maar heeft uw bedrijf nieuwe acties die het verschil maken? Dan nodigen wij u van harte uit om u opnieuw aan te melden!

Kennis en ervaring uitwisselen

Iedere organisatie die een actieve en zichtbare bijdrage op de vier geselecteerde Global Goals, maakt kans om de derde Groene Pluimhouder in Gilze en Rijen te worden. Door mee te doen, laat u bovendien zien dat u een ‘believer’ bent en maakt u deel uit van een netwerk waar duurzame ondernemers hun kennis en ervaringen uitwisselen. Dat werkt beter dan wanneer ‘de overheid’ u vertelt wat u moet doen!

Deskundigen van de Stichting De Groene Pluim beoordelen of u in aanmerking komt voor een verdere screening. Uiteindelijk zal uit de inzendingen één bedrijf worden gekozen die op 19 september 2024 De Groene Pluim in ontvangst mag nemen.