decor

Spoorzone Rijen nieuwsbrief

Gemeente Gilze en Rijen wil de stationsomgeving ontwikkelen tot een dorpsentree, waar het goed en veilig wonen, werken en reizen is. Een entree waar we trots op kunnen zijn en een impuls en inspiratie voor de omgeving biedt.

We willen een veilige oversteek, een aantrekkelijk gebied, veilige perrons en geluidswerende maatregelen. En ook een frisse, groene en moderne uitstraling van de omgeving rond het station die past binnen Rijen. Daarbij willen we ook zorgen dat er een goede verbinding is met de rest van Rijen en met Rijen Zuid, dat in ontwikkeling is.

Samen met inwoners, bedrijven, NS, ProRail, de provincie Noord-Brabant en het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat werken we aan een mooie, veilige en gezonde omgeving rond het spoor.

Het bestemmingsplan voor de stationsomgeving is op 20 november 2023 vastgesteld. Er is een beroep op het bestemmingsplan ingediend bij de Raad van State. De Raad van State heeft dit beroep in behandeling genomen. Afhankelijk van de bevindingen van de Raad volgt een zitting over het beroep. Uiteindelijk is het aan de Raad om een uitspraak te doen.

Met deze nieuwsbrief laten we u graag weten hoe het er verder voor staat met de plannen.

Lees de nieuwsbrief hier

Aanmelden nieuwsbrief Gemeente Gilze en Rijen |  Spoorzone Rijen