decor

Welke ondernemer in Gilze en Rijen verdient De Groene Pluim 2023?

uitnodiging van Gemeente Gilze en Rijen

Veel bedrijven in Gilze en Rijen zijn al goed bezig op het gebied van duurzaamheid. Dat is niet altijd zichtbaar.

Daarom is Gemeente Gilze Rijen aangesloten bij De Groene Pluim. Door deze bedrijven via De Groene Pluim in de spotlights te zetten, kunnen ze ook weer andere ondernemers inspireren. In 2022 ging de eerste Groene Pluim in onze regio naar GRIC-lid CurTec. Op 14 september 2023 reiken we De Groene Pluim uit aan een tweede ondernemer in onze regio! Om daarvoor in aanmerking te komen, kunnen bedrijven zich tot 15 juni 2023 aanmelden.

“De Groene Pluim is een natuurlijk een erkenning, maar zeker ook een aanmoediging om onze kennis uit te dragen en ten gunste van anderen in te zetten”
Bart van Berkel, CEO CurTec

aanmelden

De Groene Pluim: erkenning voor duurzaam en sociaal ondernemen

De Groene Pluim ontstond in West-Brabant. Inmiddels zijn door heel Nederland al 50 Groene Pluimen uitgereikt aan bedrijven die goed bezig zijn met duurzaamheid en sociaal beleid. Om voor zo’n pluim in aanmerking te komen, doorloopt het bedrijf een door experts uitgevoerde audit, waarbij de Global Goals (SDG´s) van de Verenigde Naties richtinggevend zijn. De Groene Pluim versterkt, verbindt, zorgt voor de opschaling en het meer zichtbaar maken van duurzame bedrijven.

De Groene Pluim koos voor vier van de 17 Global Goals als basis:

  • Eerlijk werk en groei van de economie
  • Verantwoorde consumptie en het maken van producten
  • Klimaatactie
  • Samenwerken om doelen te halen

Nu aanmelden voor De Groene Pluim Gilze en Rijen 2023

Is uw organisatie ook goed bezig op duurzaam en sociaal gebied? Of kent u een onderneming in onze regio die net als CurTec De Groene Pluim echt verdient? Iedere organisatie die een actieve en zichtbare bijdrage levert op de vier geselecteerde Global Goals, maakt kans om de nieuwe Groene Pluimhouder te worden. Door mee te doen, laat u zien dat u een ‘believer’ bent. U wordt dan sowieso uitgenodigd voor de inspirerende bijeenkomsten van De Groene Pluim waarbij duurzame ondernemers hun kennis en ervaringen uitwisselen.

Deskundigen van de Stichting De Groene Pluim beoordelen of u in aanmerking komt voor een verdere screening. Uiteindelijk zal uit de inzendingen één bedrijf worden gekozen die op 14 september 2023 De Groene Pluim in ontvangst mag nemen.

Doe mee! Aanmelden kan tot 15 juni 2023!

Ga naar degroenepluim.nl en vul de activiteiten van uw organisatie op de 4 Global Goals in. Heeft u zich al eerder aangemeld maar heeft uw bedrijf nieuwe acties die het verschil maken? Dan nodigen wij u van harte uit om u opnieuw aan te melden!