decor

Ondernemersbijeenkomst 2023

Uitnodiging


GRIC en gemeente Gilze en Rijen organiseren, traditiegetrouw, de ondernemersbijeenkomst voor de ondernemers in de gemeente. We nodigen dan ook àlle ondernemers uit gemeente Gilze en Rijen – klein en groot – van harte uit voor deze bijeenkomst. Een GRIC-lidmaatschap is niet nodig, aanmelden wel.

Er is een inspirerend programma samengesteld dat dit jaar uit drie onderdelen bestaat:

Rens van der Vorst leert ons op geheel eigen wijze beter na te denken over onze relatie met digitale technologie. Hij is de ideale in,- en uitsmijter. Iemand die op een grappige, inspirerende, confronterende én interactieve manier de dag af kan sluiten. Rens laat je eerst lachen en dan nadenken. Hij combineert een gefundeerd inzicht in de principes achter technologie met vurige stand-up comedy, met maar één doel: ons na laten denken over onze relatie met technologie. Maakt technologie ons leven beter? Weten we wel wat beter is? En hoe krijgen we betere technologie? Rens schuurt, vermaakt én inspireert!

 

 

 

 

 

Programma
19.30 uur Ontvangst in foyer
20.00 uur Aanvang programma in theaterzaal
20.10 uur Welkom door GRIC-voorzitter Wil Hermens en wethouder Merijn Scheifes
20.20 uur Kick-off Bert Wagemakers Award door Bert Wagemakers
20.30 uur Uitreiking Groene Pluim 2023 (organisatie gemeente Gilze en Rijen | De Groene Pluim)
21.00 uur Spreker Rens van der Vorst
22.00 uur Na borrel in foyer

Alle ondernemers uit Gilze en Rijen zijn van harte welkom op deze ondernemersbijeenkomst. Een lidmaatschap van GRIC is niet noodzakelijk, aanmelden wel.

Datum: 14 september 2023
Ontvangst: 19.30 uur
Genodigden: alle ondernemers uit Gilze en Rijen
Locatie: CC De Schakel, Kerkstraat 104, 5126 GD Gilze
Aanmelden: verplicht via het aanmeldformulier

 

 

Programma informatie

Bert Wagemakers Award
In februari 2023 droeg oud-voorzitter, Bert Wagemakers, het voorzittersstokje na maar liefst 16 jaar over aan onze huidige voorzitter. Het bestuur van GRIC heeft haar dankbaarheid voor zijn inzet toen onderstreept door Bert het erelidmaatschap van GRIC te verlenen en hem de 1e Bert Wagemakers Award toe te kennen. Een award die staat voor de doelstellingen van GRIC: informeren, verbinden en inspireren en waarmee aandacht geschonken gaat worden aan bedrijven die een bijzondere prestatie geleverd hebben. Bert is toen gevraagd een toekenningscommissie te vormen welke de frequentie van, en de voorwaarden voor, toekenning van deze award gaat bepalen. De commissie is inmiddels samengesteld en bestaat uit Bert Wagemakers, Nienke van Abeelen en Kees van Beijsterveldt, zij hebben gezamenlijk de kaders uitgezet.
De award wordt 2-jaarlijks uitgereikt aan een vernieuwende lokale ondernemer. Alle ondernemers uit Gilze en Rijen kunnen zich aanmelden. Klein of groot, lid of geen lid van GRIC speelt geen rol. Het begrip vernieuwend wordt breed gezien, je kunt denken aan vernieuwing op het gebied van bijv. techniek, productieprocessen, personeelsbeleid, energie, circulariteit en samenwerking maar ook start-ups kunnen zich aanmelden. De award is een stimulans voor ondernemers waarbij successen gevierd en kennis gedeeld worden. Voorwaarde is wel dat de vernieuwing in de voorgaande twee jaar geïmplementeerd is.

Uitreiking De Groene Pluim 2023 Gilze en Rijen
Organisatie: De Groene Pluim i.s.m. gemeente Gilze en Rijen
Veel bedrijven in Gilze en Rijen zijn al goed bezig op het gebied van duurzaamheid. Dat is echter niet altijd zichtbaar. Door deze bedrijven via De Groene Pluim in de spotlights te zetten, kunnen ze ook weer andere ondernemers inspireren. In 2022 ging de eerste Groene Pluim in onze regio naar CurTec. Tijdens de bijeenkomst op 14 september wordt De Groene Pluim uitgereikt aan een tweede ondernemer in onze gemeente!
De Groene Pluim is een erkenning voor duurzaam en sociaal ondernemen en ontstond in West-Brabant. Inmiddels zijn door heel Nederland al 50 Groene Pluimen uitgereikt aan bedrijven die goed bezig zijn met duurzaamheid en sociaal beleid. Om voor zo’n pluim in aanmerking te komen, doorloopt het bedrijf een door experts uitgevoerde audit, waarbij de Global Goals (SDG´s) van de Verenigde Naties richtinggevend zijn. De Groene Pluim versterkt, verbindt, zorgt voor de opschaling en het meer zichtbaar maken van duurzame bedrijven.

Hoofdspreker: Rens van der Vorst | technofilosoof
Rens van der Vorst leert ons op geheel eigen wijze beter na te denken over onze relatie met digitale technologie. Hij is de ideale in,- en uitsmijter. Iemand die op een grappige, inspirerende, confronterende én interactieve manier de dag af kan sluiten. Rens laat je eerst lachen en dan nadenken.
Rens is auteur van Digitale Gremlins (2022, Atlas Contact) en ‘Waarom je altijd wilt winnen van je navigatiesysteem’ (2020, Atlas Contact). In Digitale Gremlins beschrijft hij hoe je je kunt onttrekken aan de greep van het algoritme. In zijn presentaties zoekt Rens naar antwoorden op belangrijke vragen. Hoe blijf je mens in tijden van exponentiële digitale technologie? Kun je kritisch zijn op technologie én voor vooruitgang? Op zoek naar antwoorden, komt van alles voorbij. Jezus op geroosterd brood, konijnen in de wolken, op afstand bestuurbare kakkerlakken, transformers, vissen met vingers en rokers voor de ziekenhuisdeuren. Hilarisch, razendsnel, maar steeds functioneel, inzichtelijk en relevant.
Rens combineert een gefundeerd inzicht in de principes achter technologie met vurige stand-up comedy, met maar één doel: ons na laten denken over onze relatie met technologie. Maakt technologie ons leven beter? Weten we wel wat beter is? En hoe krijgen we betere technologie? Rens schuurt, vermaakt én inspireert!