decor

Ondernemersbijeenkomst 2024

Boost Business by Behaviour & uitreiking De Groene Pluim 2024

GRIC en gemeente Gilze en Rijen organiseren, traditiegetrouw, de ondernemersbijeenkomst voor de ondernemers in de gemeente. We nodigen dan ook àlle ondernemers uit gemeente Gilze en Rijen – klein en groot – van harte uit voor deze bijeenkomst in CC De Boodschap in Rijen. Een GRIC-lidmaatschap is niet nodig, aanmelden wel.

Er is een mooi programma samengesteld dat dit jaar uit twee onderdelen bestaat:

Uitreiking Groene Pluim 2024
Na het welkomstwoord, zal bekend gemaakt worden welke lokale ondernemer dit jaar de Groene Pluim 2024 wint! Wie volgt in de voetsporen van CurTec en Chainable?

Boost Business by Behaviour

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Laat je inspireren door Timo Touwen en Dominique Schreinemachers, twee vooraanstaande, lokale ondernemers. Zij zullen demonstreren hoe een doelgerichte focus op gedrag niet alleen het behoud van professionals verbetert, maar ook uw bedrijfsresultaten!

In een wereld die steeds meer leunt op technologieën zoals AI, Lean, en Six Sigma, is het menselijk element nog steeds de cruciale factor voor succes. Veel bedrijven worstelen echter met het werven en behouden van talent ondanks geavanceerde technieken. Herkent u deze uitdaging? Dan is deze avond voor u! Mis deze kans niet om van gedragsfocus uw nieuwe successtrategie te maken. Neem grip op gedrag en zie het resultaat vanzelf volgen! Oftewel, deze avond gaan we met GRIC op gedrag!

Ben erbij en zet de eerste stap naar een duurzame verbetering van uw bedrijf!

Dominique is één van de weinige vrouwelijke militair vliegers van de Luchtmacht, mediator en gedragsbeïnvloedingspsycholoog. Ze is opgeleid door oud Vietnam veteranen in de Verenigde Staten. Ze heeft zich als vrouw staande weten te houden in een mannenwereld tijdens de meest uitdagende trainingen en missies.
“Vergeet wie je dacht te zijn en kijk naar wie je werkelijk bent”

Timo Touwen heeft een uitgebreide ervaring in procesbegeleiding, training en coaching van mensen met de focus op het gedrag van de individu. Voornamelijk gericht op leiderschap.
“In het resultaat van uw medewerker (s) ziet u het effect van uw leiderschap”

Programma
19.00 uur Ontvangst in foyer
19.30 uur Aanvang programma in theaterzaal | GRIC-voorzitter Wil Hermens en wethouder Merijn Scheifes
19.35 uur Uitreiking Groene Pluim 2024 | Gemeente Gilze en Rijen & De Groene Pluim
20.00 uur Grip op Gedrag | Timo Touwen
20.50 uur Unlock your potential | Dominique Schreinemachers
21.50 uur Discussie/vragen
22.00 uur Naborrel in foyer

Alle ondernemers uit Gilze en Rijen zijn van harte welkom op deze ondernemersbijeenkomst. Een lidmaatschap van GRIC is niet noodzakelijk, aanmelden wel.

Datum: 19 september 2024
Ontvangst: 19.30 uur
Genodigden: alle ondernemers uit Gilze en Rijen, VOCD- en OCT leden
Locatie: CC De Boodschap, Nassaulaan 62, Rijen
Aanmelden: via het aanmeldformulier


Uitgebreide programma informatie


Welke ondernemer verdient De Groene Pluim 2024?

“Met De Groene Pluim moedigen we ondernemers aan duurzaam te ondernemen en kennis uit te wisselen.”  wethouder Merijn Scheifes

Veel bedrijven in Gilze en Rijen zijn al goed bezig op het gebied van duurzaamheid. Dat is niet altijd zichtbaar. Door deze bedrijven via De Groene Pluim in de spotlights te zetten, kunnen ze ook weer andere ondernemers inspireren. Stichting De Groene Pluim stimuleert ondernemers in heel Nederland om duurzaam te ondernemen. Niet door hen te controleren, maar door hen te belonen! In 2022 ging de eerste Groene Pluim in onze gemeente naar CurTec, in 2023 ging die eer naar Chainable, ontwikkelaar van modulaire en circulaire keukens. Tijdens deze traditionele ondernemersbijeenkomst – voor àlle ondernemers uit de gemeente – wordt opnieuw De Groene Pluim uitgereikt aan een duurzame ondernemer in onze gemeente! Om daarvoor in aanmerking te komen, kunnen ondernemers – klein of groot – zich tot 15 juli 2024 aanmelden.

Winnaar de Groene Pluim 2022: CurTec
Winnaar de Groene Pluim 2023: Chainable

 

 

 

 

 

 

 

 

Boost Business by Behaviour

Dominique is één van de weinige vrouwelijke militair vliegers van de Luchtmacht, mediator en gedragsbeïnvloedingspsycholoog. Ze is opgeleid door oud Vietnam veteranen in de Verenigde Staten. Ze heeft zich als vrouw staande weten te houden in een mannenwereld tijdens de meest uitdagende trainingen en missies.

Dominique heeft de buitengewone vaardigheden van militair vliegers uitgebreid geanalyseerd. Dit gecombineerd met haar expertise in gedragspsychologie, resulteert in transformerende ervaringen. Zo weet ze haarscherp uit te leggen in welke details de kracht van ieder persoon of team kan liggen.

Met de unieke mix van discipline, aanpassingsvermogen en een diepgaand begrip van menselijk gedrag, is ze in staat individuen boven zichzelf uit te laten stijgen. Inmiddels heeft Dominique de allerbeste en meest ervaren Luchtmacht vliegers om zich heen verzameld, waarmee ze bedrijven over de hele wereld traint.

Haar schat aan ervaringen, vormt de inspiratiebron voor haar uitzonderlijke speeches. Ze weet je te boeien en emotioneel te raken als ze vertelt over haar bizarre opleidingen en uitzendingen. Met ‘on top of it all’ het verhaal dat haar helikopter werd neergeschoten door de Taliban en ze dit maar ternauwernood wist te overleven.

Ze deelt haar lessen en leert je op een andere manier kijken naar het leven, naar elkaar, naar je team en vooral naar jezelf. Je hebt de mogelijkheid om te kiezen uit de volgende onderwerpen of een combinatie hiervan.

Timo Touwen, 35 jaar ondernemer en eigenaar van TTC&C (Timo Touwen Communicatie & Consultancy) met als specialisme leiderschap en gedragsverandering binnen organisaties.

Timo Touwen heeft een uitgebreide ervaring in procesbegeleiding, training en coaching van mensen met de focus op het gedrag van de individu. Voornamelijk gericht op leiderschap: “In het resultaat van uw medewerker (s) ziet u het effect van uw leiderschap”. Hij heeft oog voor wat er gebeurd binnen teams met de mens centraal, de kwaliteiten die elk persoon heeft en de positieve intentie van elk individu.
Hij begrijpt de taal, kent de gebruiken, weet hoe belangrijk de beleving op het operationele niveau in de organisatie is want daar worden de resultaten geboekt. Dankzij zijn vertaaltalent, inlevingsvermogen, bevlogenheid, nieuwgierigheid en zijn persoonlijke benadering slaagt hij erin complexe thema`s of ingewikkelde zaken eenvoudig te maken. De mix van resultaatgericht, in verbinding zijn, met een lach op het gezicht en de gepaste humor weet hij mensen te raken en te verbinden. Hij heeft jarenlange (en succesvolle) ervaring op het gebied van leiderschap, veranderen van gedrag binnen organisaties, uiteenlopende van midden en klein bedrijf tot multinationals.
Met het gewenste gedrag het juiste resultaat bereiken is zijn missie en wel op zo`n manier dat mensen het intrinsiek willen… Dat is leiderschap!!

De toegevoegde waarde van Timo ligt in het zorgdragen voor een heldere verdeling van verantwoordelijkheden en bevoegdheden, het ondersteunen bij het maken van duidelijke samenwerkingsafspraken en het verbeteren van de interne dienstverlening en communicatie waardoor resultaatdoelen van de organisatie bereikt worden.
“In verbinding kan alles”
Timo Touwen​